Roston sült lazac pirított baconszalonnával
Zsíros húsok helyett készíts inkább roston sült lazacot, és tálald ropogós zöldségekkel.
A jó időt ki kell használni, hiszen ilyenkor bátran sütögethetsz a kertben felállított grillsütőn. Ez nemcsak finomabbá, ízletesebbé teszi a húsokat, de sokkal egészségesebb is, mint ha valamilyen zsiradékban sütötted volna ki őket.
A lazac manapság egyre kedveltebb halfajta, hiszen rózsaszín húsa szálkától mentes, ráadásul rendkívül gazdag omega-3 zsírsavban, amely remek hatással van a szív- és érrendszerre.
Roston sült lazac pirított baconszalonnával
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac
- 4 szelet bacon
- köménymag
- citromlé
- só
A lazacot tisztítsd meg, és egy papírtörlő segítségével töröld szárazra. Dörzsöld be sóval alaposan, és locsold meg egy pici citromlével. Tedd egy lezárható dobozba, és rakd egy napra hűtőbe.
Másnap, sütés előtt szórd meg ízlésed szerint köménymaggal, majd a kertben felállított, felhevített grillsütőn süsd meg a lazac mindkét oldalát. Ezután szintén a grillsütőre fektetve pirítsd meg a bacont, és fektesd a lazac tetejére.
Pácolás
Ha szeretnél valami egészen isteni ízbombát létrehozni, akkor készítsd el a legfinomabb pácokat.
Ízlésed szerint készíthetsz hozzá valamilyen szószt is, de akár vegyes salátával is tálalhatod.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- zöldség
- grill
Omlós grillezett húsnyárs gombával és paprikával
- grill
- sült csirke
Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez
- pörkölt
- bogrács