8 recept a roppanós zöldbabból: nem csak főzelék készülhet belőle
Elérkezett a roppanós zöldbab szezonja: hagyományos vagy újszerű módszerekkel is elkészítheted.

Bár fagyasztott formában egész évben kapható a zöldbab, érdemes kihasználni a szezonját, és nyáron a friss darabokat használni. A mindenki által ismert és szeretett leves és főzelék mellett még sokféle módon készítheted el: párolva, bundázva vagy rakottasként is sikert fog aratni. Nagy előnye, hogy azon kevés zöldség közé tartozik, amelyet a gyerekek is általában szívesen megesznek.
A frissen vásárolt zöldbabbal egy kicsit több a munka, mint a fagyasztott változattal: a két végét késsel le kell csípni, a zöldség testét pedig mérettől függően kettő-négy darabba vágni. Ez olyan 10-15 perccel hosszabbítja meg a főzésre fordítandó időt, tehát bőven vállalható, főleg annak fényében, mennyivel finomabb lesz az így elkészült fogás.
Receptek zöldbabból
A nálunk szélesebb körben ismert sárga hüvelyű zöldbab - másik nevén vajbab - mellett egyre népszerűbb a zöld hüvelyű változat is. A két típus egymással rokon, az ízük alig tér el, így a különböző ételekben akár helyettesítheti is egyik a másikat. Vagy felhasználhatod mindkettőt, így színesebb és izgalmasabb lehet az asztalra kerülő kompozíció.
Nem éhezel, mégis folyamatosan fogysz: 1500 kalóriás diéta egyhetes mintaétrenddel
Heti egy kilótól is megszabadulhatsz mintaétrendünk segítségével.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Borítókép: Getty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!

- zöldséges
- csirkemell