Rántott, töltött, rakott patisszon receptek

Vegáknak és húsimádóknak

A patisszonnak éppen szezonja van, úgyhogy szerezz be pár darabot, és próbáld ki remek receptjeinket!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csillagtököt vagy ismertebb nevén a patisszont rendkívül sokoldalúan elkészítheted. Akár rántva, töltve vagy különböző finomságokkal rétegezve, mindenképp mesés ebédet varázsolhatsz belőle.

Rákellenes zöldségek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha húsimádó vagy esetleg vegetáriánus vagy, akkor is megtalálhatod a kedvedre való változatot.

Nincs más dolgod, csak meghámozni, kimagozni, és már ki is próbálhatod ízletes receptjeinket.

Sajtos, rántott patisszon

Hozzávalók:

  • 20 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 1 patisszon
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A patisszont hámozd meg, és vágd ujjnyi vastag szeletekre. Sózd meg, majd hagyd állni fél órát.

Hagyd, hogy lecsepegjen, és két szelet közé tegyél egy vékony szelet sajtot. Forgasd lisztbe, a felvert tojásba és végül zsemlemorzsába. Forró olajban süsd ki, és már tálalhatod is, akár köretként, akár önmagában is ehetitek.

Húsos, rakott patisszon

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 patisszon
  • 2 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors

A patisszont hámozd meg, vágd ki a közepét, és vékonyra szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Szórd meg pici pirospaprikával, és add hozzá a húst. A felszeletelt patisszon felét egy kiolajozott jénai tál aljába tedd bele. A kész pörköltet kanalazd rá, és a tetejét borítsd be a maradék zöldséggel. A tejfölbe reszeld bele a sajtot, és ízesítsd sóval, borssal. Kend a patisszon tetejére, és előmelegített sütőben süsd meg.

Mexikói rakott patisszon

Hozzávalók:

  • 20 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 6 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 patisszon
  • 1 csokor zellerzöld
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Öntsd rá a mexikói zöldségkeveréket, a zúzott fokhagymát, a felaprított zellerzöldet és a paradicsompürét. Ízlésed szerint fűszerezd, és főzd néhány percig. A vajat olvaszd meg, és a liszttel keverd össze. Állandó kevergetés mellett add hozzá a tejet, és ízesítsd sóval, borssal. Ha besűrűsödött, add hozzá a tojásokat és a lereszelt parmezán felét. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és a meghámozott, felkockázott patisszonból rakj ki egy réteget. Öntsd le a mexikói masszával és a besamellel. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, de vigyázz, hogy a tetejére besamel kerüljön. A maradék sajtot szórd rá, és előmelegített sütőben süsd készre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Töltött patisszon

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 6 szelet füstölt szalonna
  • 5 dl tej
  • 3 kanál kukoricaliszt
  • 1 patisszon
  • 1 tojás
  • olaj
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • fehérbors

A patisszont hámozd meg, magozd ki, és hosszában vágd ketté. A szalonnacsíkok felét tedd egy jénai tálba, és rakd rá a patisszont. A darált húst keverd össze a tojással, és ízesítsd ízlésed szerint pirospaprikával, borssal és csipetnyi szerecsendióval. A felét kend a patisszonra. A kukoricalisztet pici olajon pirítsd meg, és folytonos kevergetés mellett engedd fel a tejjel. Sózd, borsozd, hagyd, hogy besűrűsödjön, és öntsd a darált húsos réteg tetejére. Fedd be a maradék szalonnacsíkokkal, és előmelegített sütőben süsd puhára.

Leadképünk a Vegasztrománia oldalról származik, ahol rengeteg ínycsiklandó vegetáriánus receptet találhatsz.

Ezt is szeretjük