Rántott, töltött, rakott patisszon receptek

Vegáknak és húsimádóknak

A patisszonnak éppen szezonja van, úgyhogy szerezz be pár darabot, és próbáld ki remek receptjeinket!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csillagtököt vagy ismertebb nevén a patisszont rendkívül sokoldalúan elkészítheted. Akár rántva, töltve vagy különböző finomságokkal rétegezve, mindenképp mesés ebédet varázsolhatsz belőle.

Ha húsimádó vagy esetleg vegetáriánus vagy, akkor is megtalálhatod a kedvedre való változatot.

Nincs más dolgod, csak meghámozni, kimagozni, és már ki is próbálhatod ízletes receptjeinket.

Sajtos, rántott patisszon

Hozzávalók:

  • 20 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 1 patisszon
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A patisszont hámozd meg, és vágd ujjnyi vastag szeletekre. Sózd meg, majd hagyd állni fél órát.

Hagyd, hogy lecsepegjen, és két szelet közé tegyél egy vékony szelet sajtot. Forgasd lisztbe, a felvert tojásba és végül zsemlemorzsába. Forró olajban süsd ki, és már tálalhatod is, akár köretként, akár önmagában is ehetitek.

Húsos, rakott patisszon

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 patisszon
  • 2 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors

A patisszont hámozd meg, vágd ki a közepét, és vékonyra szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Szórd meg pici pirospaprikával, és add hozzá a húst. A felszeletelt patisszon felét egy kiolajozott jénai tál aljába tedd bele. A kész pörköltet kanalazd rá, és a tetejét borítsd be a maradék zöldséggel. A tejfölbe reszeld bele a sajtot, és ízesítsd sóval, borssal. Kend a patisszon tetejére, és előmelegített sütőben süsd meg.

Mexikói rakott patisszon

Hozzávalók:

  • 20 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 6 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 patisszon
  • 1 csokor zellerzöld
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Öntsd rá a mexikói zöldségkeveréket, a zúzott fokhagymát, a felaprított zellerzöldet és a paradicsompürét. Ízlésed szerint fűszerezd, és főzd néhány percig. A vajat olvaszd meg, és a liszttel keverd össze. Állandó kevergetés mellett add hozzá a tejet, és ízesítsd sóval, borssal. Ha besűrűsödött, add hozzá a tojásokat és a lereszelt parmezán felét. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és a meghámozott, felkockázott patisszonból rakj ki egy réteget. Öntsd le a mexikói masszával és a besamellel. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, de vigyázz, hogy a tetejére besamel kerüljön. A maradék sajtot szórd rá, és előmelegített sütőben süsd készre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Töltött patisszon

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 6 szelet füstölt szalonna
  • 5 dl tej
  • 3 kanál kukoricaliszt
  • 1 patisszon
  • 1 tojás
  • olaj
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • fehérbors

A patisszont hámozd meg, magozd ki, és hosszában vágd ketté. A szalonnacsíkok felét tedd egy jénai tálba, és rakd rá a patisszont. A darált húst keverd össze a tojással, és ízesítsd ízlésed szerint pirospaprikával, borssal és csipetnyi szerecsendióval. A felét kend a patisszonra. A kukoricalisztet pici olajon pirítsd meg, és folytonos kevergetés mellett engedd fel a tejjel. Sózd, borsozd, hagyd, hogy besűrűsödjön, és öntsd a darált húsos réteg tetejére. Fedd be a maradék szalonnacsíkokkal, és előmelegített sütőben süsd puhára.

Leadképünk a Vegasztrománia oldalról származik, ahol rengeteg ínycsiklandó vegetáriánus receptet találhatsz.

Ezt is szeretjük