Puha lecsós marhaszelet: szinte szétolvad a szádban
A lecsó tökéletes párosítás a marhahúshoz, és ha együtt sütöd a kettőt, csodásan átveszik az ízeket.
A lecsót nemcsak tojással eheted, hanem köretet is csinálhatsz belőle. A marhahúshoz különösen jól illik a paradicsomos alap.
A sütésnek és a párolásnak köszönhetően a hús omlós és puha lesz, az egyben sült paradicsomokat pedig különleges köretként szolgálhatod fel.
Lecsós marhaszelet
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg sovány marhahús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél üveg lecsó
- fejenként két paradicsom
- kevés reszelt sajt
- olaj
- bazsalikom
- só
A megmosott marhahúst szeleteld fel, a hagymát vágd apróra, olajon pirítsd üvegesre, majd önts alá még egy kevés olajat, és a marhaszeleteket is pirítsd át.
Egy tűzálló tálba önts egy kevés vizet, ebbe öntsd a lecsót, majd erre tedd a marhaszeleteket. A paradicsomokat mosd meg, és vagdald be az aljukat csillag alakban. Ültesd őket a tálba, és szórd meg bazsalikommal és reszelt sajttal a beirdalt részt. Lazán fedd le fóliával, előmelegített sütőben, közepes lángon párold 25 percig, majd vedd le az alufóliát, és pirítsd az egészet még negyed órát.
OLVASD EL EZT IS!

- bacon
- húsételek
Egyszerű göngyölt hús baconnel, sajttal töltve

- vörösbor
- sertéshús