Puha lecsós marhaszelet: szinte szétolvad a szádban
A lecsó tökéletes párosítás a marhahúshoz, és ha együtt sütöd a kettőt, csodásan átveszik az ízeket.
A lecsót nemcsak tojással eheted, hanem köretet is csinálhatsz belőle. A marhahúshoz különösen jól illik a paradicsomos alap.
A sütésnek és a párolásnak köszönhetően a hús omlós és puha lesz, az egyben sült paradicsomokat pedig különleges köretként szolgálhatod fel.
Lecsós marhaszelet
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg sovány marhahús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél üveg lecsó
- fejenként két paradicsom
- kevés reszelt sajt
- olaj
- bazsalikom
- só
A megmosott marhahúst szeleteld fel, a hagymát vágd apróra, olajon pirítsd üvegesre, majd önts alá még egy kevés olajat, és a marhaszeleteket is pirítsd át.
Egy tűzálló tálba önts egy kevés vizet, ebbe öntsd a lecsót, majd erre tedd a marhaszeleteket. A paradicsomokat mosd meg, és vagdald be az aljukat csillag alakban. Ültesd őket a tálba, és szórd meg bazsalikommal és reszelt sajttal a beirdalt részt. Lazán fedd le fóliával, előmelegített sütőben, közepes lángon párold 25 percig, majd vedd le az alufóliát, és pirítsd az egészet még negyed órát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- bacon
- húsételek
Egyszerű göngyölt hús baconnel, sajttal töltve
- vörösbor
- sertéshús