Pofonegyszerű diós-meggyes muffin
A dió és a meggy jó barátok, süteményben is remekül társíthatók. A meggy lehet befőtt és mirelit is.
A muffin mindig jó ötlet, mert könnyű elkészteni, elrontani nem nagyon lehet, és szinte bármit belekeverhetsz a tésztába, ami otthon akad.


A dió és a meggy remek párosítás, és a süteménynél nem számít, hogy mirelitet vagy befőttet használsz hozzá.
Meggyes-diós muffin
Hozzávalók:
- másfél bögre liszt
- 1 bögre cseresznye
- fél bögre vaníliás porcukor
- fél bögre durvára vágott dió
- 1 bögre tej
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 mokkáskanál sütőpor
A vajat hagyd megpuhulni szobahőmérsékleten, majd keverd össze a porcukorral és a tejjel, valamint a tojással. Keverd össze a lisztet a sütőporral, majd állítsd össze a tésztát.
Lágynak kell lennie, ha nem az, akkor tegyél bele egy kevés tejet.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csepegtesd le a meggyet, és a durvára vágott dióval keverd a tésztához. Ha mirelitet használsz, olvaszd ki, mert annyira lehűtheti a tésztát, hogy belül lassan sül, kívül viszont megég.
Kanalazd muffinformákba a tésztát, majd előmelegített sütőben közepes lángon süsd meg a sütiket.
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- muffin
Sós muffin paradicsommal és olívabogyóval

- sütemény
- édességek
Kívül ropogós, belül lágy sült csokikrém

- sütemény
- édességek