8 legfinomabb epres süti: a gyors tiramisutól a kedvenc tortáig
Az epres sütiket képtelenség megunni. Összegyűjtöttük a szezon kedvenceit, mindegyik édesség nagyon egyszerű és isteni.
Az epernek már az illata is elvarázsol, hát még az íze! A késő tavasz és a kora nyár kedvenc gyümölcse jó C-vitamin-, rost-, folsav- és káliumforrás, ellenben nagyon alacsony a zsír- és kalóriatartalma. Érdemes belőle minél többet fogyasztani és sütés-főzés során felhasználni. Jobbnál jobb édességeket készíthetsz a piros szemekkel.
A boltokban, a piacokon sokféle eper közül választhatsz. Az olcsóbb spanyol, görög gyümölcs kevésbé ízletes, mint a mézédes szabadföldi magyar. Fontos, hogy csak egészséges szemeket válogass, mert könnyen és gyorsan megromlik. Nehéz otthon jól tárolni, érdemes legkésőbb a vásárlást követő napon felhasználni.
A legfinomabb epres sütik receptekkel
Az eper jól megy a süteményekbe, így a különféle piskótákba, a pitékbe, a brownie-ba, sőt csodás tortákat is készíthetsz a piros szemekkel. Akkor is kapóra jön, ha sütés nélküli desszerttel rukkolnál ki, hisz a tiramisu és a sajttorta is finomabb lesz tőle. Jól illik hozzá a tejszín és a csoki is. Ha szívesen kipróbálnál új recepteket, nézd meg összeállításunkat!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- piskóta