8 isteni újkrumplis fogás: a sűrű levestől az egytálételig
Végre élvezhetjük a friss újkrumplit, érdemes minél több alkalommal az asztalra varázsolni sütve, főzve és egyéb módokon.

tarkonyos-ujkrumplileves-kepes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A késő tavasz és a kora nyár kedvenc zöldsége az újkrumpli, amiben ilyenkor még sok az ásványi anyag. Kálium-, magnézium- és vastartalma miatt is érdemes fogyasztani, sőt, kiváló C- és B-vitaminforrás is. Még nem tartalmaz annyi keményítőt, mint az idősebb zöldségek, így kevesebb ideig kell sütni vagy főzni.

Vásárláskor ügyelj arra, hogy csak egészséges, kemény, ép krumplikat válogass össze, különben könnyen megrohadnak! Száraz, hűvös és sötét helyen tárold, hogy minél tovább elálljon a zöldség! Az újkrumplit nem kell hámozni, csak kapargasd vagy dörzsöld meg a héját!

A legfinomabb újkrumplis ételek

A friss újkrumplit számtalan módon élvezheted, sütve, főzve, párolva, kitűnő levesbe, főzelékbe, rakott ételekbe, és zamatos köreteket  is készíthetsz belőle. Aromáját a zöldfűszerek jól kiemelik, különösen a petrezselyem, a kapor és a rozmaring illik hozzá. Krémlevesekhez, gombóchoz, krumplis tésztához vagy püréhez viszont öregebb darabokat válassz! Összeállításunkban jobbnál jobb újkrumplis ételeket mutatunk, próbálj ki minél többet!

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük