A 8 legfinomabb fogás csirkemellből: a rakottastól a töltött finomságokig

A csirkemell az egyik legsokoldalúbb alapanyag, csak rajtad múlik, hogy rántod, töltöd vagy göngyölöd.

A legfinomabbcsirkemelles ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemellből egyszerűen, gyorsan és változatosan isteni főételeket készíthetsz. Fehérjedús és zsírszegény alapanyag, így megfelelően elkészítve akár a diétákba is könnyen beilleszthető. Attól sem kell tartanod, hogy kiszárad, hisz egy jól megválasztott pác, esetleg bacon vagy szósz szaftossá teszi. 

A sovány hús ideális sütéshez, de ránthatod vagy töltelékekkel is izgalmassá teheted. A fűszerezés is sokat dob rajta, jól mennek hozzá a magyaros, a mediterrán, sőt a keleti ízek is. Társíthatod különféle zöldségekkel, sajtokkal vagy akár gyümölcsökkel is.  Csak arra ügyelj, hogy ne süsd túl!

A legfinomabb csirkemelles ételek

Rohanós hétköznapokon legalább olyan jó ötlet csirkemelles fogást összedobni, mint ráérős hétvégeken vagy ünnepeken. A hús viszonylag gyorsan átsül, így az ebédkészítés sem hosszadalmas. Íme néhány recept, amikkel bátran próbálkozhatsz, és már a látványuktól összefut a szádban a nyál.

A különféle rakott ételek nem véletlenül olyan népszerűek, hisz gyorsan összeállíthatóak, és nagyon finomak. A csirkemellnek kifejezetten jót tesz, ha a zöldségekkel együtt puhul. Csak tedd a hozzávalókat tűzálló tálba, süsd meg, és már tálalhatod is.
A padlizsános-paradicsomos csirkemell az olaszok egyik kedvenc egytálétele. Változatosabbá, izgalmasabbá teheted vele a menüt. Ha szereted a mediterrán ízeket, feltétlenül próbáld ki!
Öntsd nyakon a csirkemellet selymes sajtmártással! Ha a húst a baconnel is turbózod, még szaftosabb, ízletesebb lesz a végeredmény. A sült zöldségek jól illenek hozzá.
A tejszín-csirke párosításban nem lehet csalódni. A szószt érdemes fokhagymával megbolondítani. Az apróra vágott hús hamar megpuhul, így hétköznap, munka után is számításba veheted.
A csirkemell tökéletes alap, ha rántott húst készítenél. A bundát kedvedre variálhatod, hisz feldobhatod szezámmaggal, sőt zöldfűszerekkel vagy sajttal is. A sörtészta ugyancsak remek választás a csirkére.
Panír kerülhet töltött csirkemellre is. A kijevi az egyik legjobb változat, hisz a hús fűszervajat rejt, amitől még omlósabb, szaftosabb lesz. Bár kicsit időigényesebb, mint a hagyományos rántott hús, érdemes otthon is elkészíteni.
A töltött, göngyölt húsokkal mindig garantált a siker akkor is, ha nem kerül rá panír. A csirkemell baconben fenséges főfogás, minden alkalomra tökéletes. Fokhagymás, rozmaringos páccal tovább fokozhatod az ízélményt.
A Hasselback-csirkemellet viszonylag kalóriaszegényen is kínálhatod, hisz a sovány húsba különféle zöldségek kerülnek. Feltétlenül próbáld ki a görögös változatot, amiről a feta sajt sem hiányozhat.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük