Joghurtos-mentás málnakrémleves - Édes előétel vagy csodás desszert
Kíméld meg magad, és dobj össze főzés nélkül egy pompás málnakrémlevest.

A finom és egészséges málnából percek alatt ízletes krémlevest készíthetsz. Tejszínnel és joghurttal tökéletes. Ennek a változnak a nagy előnye, hogy a vitaminok nem távoznak a gyümölcsből főzés során.
A málnakrémleves tomboló kánikulában jól behűtve az igazi. Így fogyasztás előtt egy-két órával mindenképpen készítsd el. Ha úgy szeretnéd tálalni, mint egy menő étteremben, rakj bele apró túrógombócokat.

Joghurtos, mentás málnakrémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg friss málna
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl habtejszín
- 2 csapott evőkanál cukor
- 1 ág menta
- fél citrom
Elkészítés ideje: 10 perc
A málnát mosd meg jó alaposan, kicsit csepegtesd le, és tégy félre néhány szemet a díszítéshez. A többit botmixerrel pépesítsd. Ha nem szereted a magokat, szűrd le. Rakd egy tálba, öntsd hozzá a tejszínt, a joghurtot és a mentát, facsard hozzá a citrom levét, majd dobd hozzá a cukrot ízlés szerint.
Jól keverd össze. Ha túl sűrű, hígítsd kevés vízzel. Tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Tálaláskor merd tálkákba vagy poharakba, díszítsd mentával, tejszínnel vagy fagyival.