Habkönnyű gyümölcsös piskótafelfújt
Ha félsz attól, hogy elrontod a piskótát, próbáld ki ezt a rendkívül egyszerű, ugyanakkor különleges receptet gyümölcsökkel.
Ezt a habkönnyű piskótát, vagyis inkább felfújtat clafoutisnak nevezik, és nagyon népszerű Angliába, illetve Franciaországban.


Szerencsére sokkal nehezebb elrontani, mint az egyszerű piskótát, így, ha abba nem szeretnél belevágni, készítsd el ezt a különlegességet.
Gyümölcsös piskótafelfújt
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 450 g apró szemű gyümölcs
- 25 g finomliszt
- 50 g porcukor
- 4 tojás
- 250 ml tej
- 30 ml édes likőr
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, gáztűzhelynél négyes fokozaton legyen. Egy mély tűzálló tálat vajazz ki vastagon. Szórd az aljára a gyümölcs felét. A tojásokat habosítsd fel kézi habverővel. A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, és fokozatosan add hozzá a felvert tojásokat.
A végére sima masszát kell kapnod. Add hozzá a tejet, miközben kevered a habverővel, és végül a likőrt is add hozzá. Öntsd a tésztát a gyümölcsök tetejére, majd erre szórd a többit, és süsd 35-45 percen keresztül. Hagyd hűlni negyed órát tálalás előtt, és hintsd meg porcukorral a tetejét.
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- muffin
Almás-túrós bögrés süti

- rizs
- túró
Könnyű, túrós rizsfelfújt

- gyümölcs
- muffin