Habkönnyű gyümölcsös piskótafelfújt
Ha félsz attól, hogy elrontod a piskótát, próbáld ki ezt a rendkívül egyszerű, ugyanakkor különleges receptet gyümölcsökkel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a habkönnyű piskótát, vagyis inkább felfújtat clafoutisnak nevezik, és nagyon népszerű Angliába, illetve Franciaországban.

Szerencsére sokkal nehezebb elrontani, mint az egyszerű piskótát, így, ha abba nem szeretnél belevágni, készítsd el ezt a különlegességet.

Gyümölcsös piskótafelfújt

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 450 g apró szemű gyümölcs
  • 25 g finomliszt
  • 50 g porcukor
  • 4 tojás
  • 250 ml tej
  • 30 ml édes likőr

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, gáztűzhelynél négyes fokozaton legyen. Egy mély tűzálló tálat vajazz ki vastagon. Szórd az aljára a gyümölcs felét. A tojásokat habosítsd fel kézi habverővel. A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, és fokozatosan add hozzá a felvert tojásokat.

A végére sima masszát kell kapnod. Add hozzá a tejet, miközben kevered a habverővel, és végül a likőrt is add hozzá. Öntsd a tésztát a gyümölcsök tetejére, majd erre szórd a többit, és süsd 35-45 percen keresztül. Hagyd hűlni negyed órát tálalás előtt, és hintsd meg porcukorral a tetejét.

Ezt is szeretjük