A levestől a desszertig: 8 mennyei fogás cseresznyével és meggyel

Ezeknek a finomságoknak most van a szezonjuk! Legyen piskóta, rétes vagy kelt tészta, a meggyes, cseresznyés édességek friss gyümölccsel a legjobbak.

Cseresznyés, meggyes édességek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre piroslanak a szép, egészséges szemek. Ha már kilaktál meggyből és cseresznyéből, ideje, hogy sütés-főzés során is felhasználd a finom gyümölcsöket. Gyönyörű színükkel, csodás ízükkel a legegyszerűbb édességeket is feldobják. Sokkal finomabbak lesznek az ételek, ha nem befőttből és mirelit gyümölcsből készíted, hanem friss szemekből. 

Annyiféle módon variálhatod az illatos, zamatos meggyet és a cseresznyét! Mehetnek gyümölcslevesbe, készülhet belőlük szörp, lekvár, de tökéletesek piskótába, kevert tésztába, rétesbe és különféle pitékbe is. Összegyűjtöttük a legjobb recepteket. Nem kell, hogy válogass, készítsd el inkább mindet szép sorban. A legtöbbet gyorsan összedobhatod, hogy a nagy melegben ne kelljen sokáig a forró sütő mellett ácsorognod.  

Kánikulában egy jól behűtött, savanykás meggylevesnél nem is kívánhatnál jobbat. Tehetsz még hozzá más nyári gyümölcsöt is, például cseresznyét, egrest vagy őszibarackot. Tejszínnel sokkal selymesebb, pudingporral habarva még finomabb lesz.
A rétes igazi ász, hisz bármikor bevethető, reggelire, főzelék vagy sűrű leves mellé, vendégvárónak. Cseresznyével mennyei, főleg fahéjjal megbolondítva. Bár bolti lapokból is elkészítheted, sokkal finomabb házi tésztából.
A meggyes pite igazi klasszikus. Egyszerre édes és fanyar, fantasztikusan omlós. Feldobhatod a linzertésztát dióval vagy mandulával. Rácsozva talán még csábítóbb. Friss gyümölccsel a legfinomabb.
A tejpite ugyancsak régimódi édesség, már a dédanyáink korában is szívesen és gyakran készítették. A lédús cseresznye pedig szinte belekívánkozik. Fantasztikus átmenet a piskóta és a palacsinta között.
A piskótával is mindig biztosra mehetsz. Meggyel, cseresznyével egyaránt kitűnő. A tésztát készítheted változatosan, lehet a klasszikus hattojásos, de vizes piskóta is. Utóbbi kevésbé kényes, ám szép magas és levegős.
A fordított cseresznyés süti is hasonlóan készül, mint a piskóta, csak alulra kerül a gyümölcs, és arra a könnyed kevert tészta. A cseresznye sütés közben megkaramellizálódik.
Ha szereted a krémes sütiket, lenyűgöznéd a vendégsereget, a tejszínes, meggyes piramis nyerő választás. Különösen jó benne, hogy bolti leveles tésztából is elkészítheted.
Nem kell mindig kakaós csiga, nyáron a gyümölcsös sokkal jobban esik. A kelt tésztás tekercseket is feldobhatod meggyel vagy cseresznyével. Ezt akár nyaralásra, piknikre is magaddal viheted.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük