A vékony, olasz pizzatészta receptje
Plusz házi paradicsomszósz
Ne a telefonért nyúlj, ha pizzára vágysz, inkább süsd meg te magad, majdnem olyan egyszerű.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pizza a nyugati világ egyik kedvenc eledele, de nemcsak rendelheted, hanem magad is megsütheted, bár természetesen munkásabb, mint a kedvenc pizzázódat feltárcsázni, de igazi közösségi program.

Ha pedig megvan a pizzatészta, akkor készíts paradicsomszószt is házilag. Ezt ráadásul elteheted későbbre is.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl víz

Az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. Pihentesd fél órát szobahőmérsékleten a tálat letakarva, majd borítsd ki egy lisztezett deszkára. Kézzel vegyél le belőle egy öklömnyi darabot, és formázd kör alakúra, majd tedd kiolajozott tepsire, és kend meg paradicsomszósszal.

Ha nem szeretnél a formázással bajlódni, akkor tepsibe is simíthatod, de ekkor nem biztos, hogy nagyon vékony lesz.

Így csinálja egy olasz

Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, és nem tudod, mitől lesz jó a pizza, akkor hallgasd meg a pizza hazai nagykövetét, Giannit.

Paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • őrölt feketebors

A paradicsomok alját vágd be, majd mártsd egy percre forró vízbe, és húzd le a héjukat, aprítsd fel őket, a magját eltávolíthatod, de a szószban is hagyhatod.  Olívaolajon kezdd el párolni, majd add hozzá a fűszereket és a zúzott fokhagymát, 15-20 percig főzd.

Ezt is szeretjük