A vékony, olasz pizzatészta receptje

Plusz házi paradicsomszósz

Ne a telefonért nyúlj, ha pizzára vágysz, inkább süsd meg te magad, majdnem olyan egyszerű.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pizza a nyugati világ egyik kedvenc eledele, de nemcsak rendelheted, hanem magad is megsütheted, bár természetesen munkásabb, mint a kedvenc pizzázódat feltárcsázni, de igazi közösségi program.

Ha pedig megvan a pizzatészta, akkor készíts paradicsomszószt is házilag. Ezt ráadásul elteheted későbbre is.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl víz

Az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. Pihentesd fél órát szobahőmérsékleten a tálat letakarva, majd borítsd ki egy lisztezett deszkára. Kézzel vegyél le belőle egy öklömnyi darabot, és formázd kör alakúra, majd tedd kiolajozott tepsire, és kend meg paradicsomszósszal.

Ha nem szeretnél a formázással bajlódni, akkor tepsibe is simíthatod, de ekkor nem biztos, hogy nagyon vékony lesz.

Így csinálja egy olasz

Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, és nem tudod, mitől lesz jó a pizza, akkor hallgasd meg a pizza hazai nagykövetét, Giannit.

Paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • őrölt feketebors

A paradicsomok alját vágd be, majd mártsd egy percre forró vízbe, és húzd le a héjukat, aprítsd fel őket, a magját eltávolíthatod, de a szószban is hagyhatod.  Olívaolajon kezdd el párolni, majd add hozzá a fűszereket és a zúzott fokhagymát, 15-20 percig főzd.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük