4 hipergyors pizza
Ennél valami finomat vacsorára, de unod a szendvicset? Süss egy finom pizzát, ami gyorsan kész, és máris szebbé varázsolhatod a szürke estét az olasz finomsággal!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pizzatészta alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál só

Futtasd fel az élesztőt 1 dl langyos vízben. A lisztet szitáld bele egy mély tálba, a közepébe nyomj mélyedést, és öntsd bele az élesztős vizet.

Ezt a környező liszt kis részével keverd össze, majd a többi lisztből kevéssel takard be. Letakarva, meleg helyen keleszd kétszeresére. Körülbelül negyed óra után add hozzá a sót és a vizet, majd jól keverd el.

A tésztát csapkodd párszor a deszkához, formázz cipót belőle. Lisztezd meg, takard le, és keleszd még körülbelül egy óra hosszat.

Magyaros pizza

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pizzatészta
  • 4-5 szelet bacon
  • 7 dkg szeletelt szalámi
  • 7 dkg szeletelt kolbász
  • 25 dkg sajt
  • 1 kiskanál bazsalikom
  • 1 kiskanál oregánó
  • 1 kiskanál Erős Pista

A tésztát kend meg a Pistával, majd felváltva pakold rá a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt. Szórd meg a fűszerekkel és a reszelt sajttal, majd a sütő középső sínébe tolva süsd meg.

Lazacos pizza

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pizzatészta
  • fél csésze paradicsommártás
  • 5 dkg füstölt lazacszelet
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • feketebors
  • reszelt sajt

A tésztára kend rá a paradicsomot, oszd el rajta a lazacszeleteket, majd szórd meg vágott kapribogyóval. Hintsd meg frissen őrölt borssal, szórd meg reszelt sajttal, és süsd készre.

Sonkás-olívás pizza

Hozzávalók:

  • 1 adag pizzatészta
  • 20 dkg főtt gépsonka
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg mozzarella
  • 20-25 szem olívabogyó
  • 5-6 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó

Dagaszd meg a pizzatésztát, és amíg kel, nyomkodd szét a meghámozott paradicsomokat, a sajtot pedig szeleteld fel. A gépsonkát vágd vékony csíkokra, az olívabogyókat csepegtesd le. A tésztát lisztezett deszkán lazán gyúrd át, és nyújtsd ki 2 darab 24 cm átmérőjű korongra. Fektesd az olajjal kikent tepsibe, a széleket 2 cm-re magasítsd fel. Villával szurkáld meg, kend meg olajjal, majd a tetején oszd el a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és az olívabogyót. Szórd meg oregánóval és sóval, locsold meg a maradék olajjal, és 25-30 percig süsd előmelegített sütőben.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Sajtos-túrós pizza

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 8 dkg túró
  • 10 dkg félkemény juhsajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • tej

Az élesztőt keverd el kevés langyos tejjel, dolgozd össze kevés liszttel, és keleszd langyos helyen. Verd fel a tojást, keverd hozzá a túrót és a reszelt sajtokat. A lisztet szitáld deszkára, adj hozzá egy csipet sót és egy evőkanál olajat, öntsd hozzá a sajtos masszát és az élesztős tejet. Gyúrj lágy tésztát belőle. Kenj ki olajjal egy nagyobb kerek formát, és egyenletesen nyomkodd bele a tésztát. Takard le, és langyos helyen hagyd kelni. Előmelegített sütőben süsd 30 percig.

Ezt is szeretjük