4 hipergyors pizza

Ennél valami finomat vacsorára, de unod a szendvicset? Süss egy finom pizzát, ami gyorsan kész, és máris szebbé varázsolhatod a szürke estét az olasz finomsággal!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pizzatészta alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál só

Futtasd fel az élesztőt 1 dl langyos vízben. A lisztet szitáld bele egy mély tálba, a közepébe nyomj mélyedést, és öntsd bele az élesztős vizet.

Ezt a környező liszt kis részével keverd össze, majd a többi lisztből kevéssel takard be. Letakarva, meleg helyen keleszd kétszeresére. Körülbelül negyed óra után add hozzá a sót és a vizet, majd jól keverd el.

A tésztát csapkodd párszor a deszkához, formázz cipót belőle. Lisztezd meg, takard le, és keleszd még körülbelül egy óra hosszat.

Magyaros pizza

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pizzatészta
  • 4-5 szelet bacon
  • 7 dkg szeletelt szalámi
  • 7 dkg szeletelt kolbász
  • 25 dkg sajt
  • 1 kiskanál bazsalikom
  • 1 kiskanál oregánó
  • 1 kiskanál Erős Pista

A tésztát kend meg a Pistával, majd felváltva pakold rá a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt. Szórd meg a fűszerekkel és a reszelt sajttal, majd a sütő középső sínébe tolva süsd meg.

Lazacos pizza

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pizzatészta
  • fél csésze paradicsommártás
  • 5 dkg füstölt lazacszelet
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • feketebors
  • reszelt sajt

A tésztára kend rá a paradicsomot, oszd el rajta a lazacszeleteket, majd szórd meg vágott kapribogyóval. Hintsd meg frissen őrölt borssal, szórd meg reszelt sajttal, és süsd készre.

Sonkás-olívás pizza

Hozzávalók:

  • 1 adag pizzatészta
  • 20 dkg főtt gépsonka
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg mozzarella
  • 20-25 szem olívabogyó
  • 5-6 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó

Dagaszd meg a pizzatésztát, és amíg kel, nyomkodd szét a meghámozott paradicsomokat, a sajtot pedig szeleteld fel. A gépsonkát vágd vékony csíkokra, az olívabogyókat csepegtesd le. A tésztát lisztezett deszkán lazán gyúrd át, és nyújtsd ki 2 darab 24 cm átmérőjű korongra. Fektesd az olajjal kikent tepsibe, a széleket 2 cm-re magasítsd fel. Villával szurkáld meg, kend meg olajjal, majd a tetején oszd el a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és az olívabogyót. Szórd meg oregánóval és sóval, locsold meg a maradék olajjal, és 25-30 percig süsd előmelegített sütőben.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Sajtos-túrós pizza

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 8 dkg túró
  • 10 dkg félkemény juhsajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • tej

Az élesztőt keverd el kevés langyos tejjel, dolgozd össze kevés liszttel, és keleszd langyos helyen. Verd fel a tojást, keverd hozzá a túrót és a reszelt sajtokat. A lisztet szitáld deszkára, adj hozzá egy csipet sót és egy evőkanál olajat, öntsd hozzá a sajtos masszát és az élesztős tejet. Gyúrj lágy tésztát belőle. Kenj ki olajjal egy nagyobb kerek formát, és egyenletesen nyomkodd bele a tésztát. Takard le, és langyos helyen hagyd kelni. Előmelegített sütőben süsd 30 percig.

Ezt is szeretjük