4 hipergyors pizza
Ennél valami finomat vacsorára, de unod a szendvicset? Süss egy finom pizzát, ami gyorsan kész, és máris szebbé varázsolhatod a szürke estét az olasz finomsággal!

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pizzatészta alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál só

Futtasd fel az élesztőt 1 dl langyos vízben. A lisztet szitáld bele egy mély tálba, a közepébe nyomj mélyedést, és öntsd bele az élesztős vizet.

Ezt a környező liszt kis részével keverd össze, majd a többi lisztből kevéssel takard be. Letakarva, meleg helyen keleszd kétszeresére. Körülbelül negyed óra után add hozzá a sót és a vizet, majd jól keverd el.

A tésztát csapkodd párszor a deszkához, formázz cipót belőle. Lisztezd meg, takard le, és keleszd még körülbelül egy óra hosszat.

Magyaros pizza

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pizzatészta
  • 4-5 szelet bacon
  • 7 dkg szeletelt szalámi
  • 7 dkg szeletelt kolbász
  • 25 dkg sajt
  • 1 kiskanál bazsalikom
  • 1 kiskanál oregánó
  • 1 kiskanál Erős Pista

A tésztát kend meg a Pistával, majd felváltva pakold rá a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt. Szórd meg a fűszerekkel és a reszelt sajttal, majd a sütő középső sínébe tolva süsd meg.

Lazacos pizza

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pizzatészta
  • fél csésze paradicsommártás
  • 5 dkg füstölt lazacszelet
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • feketebors
  • reszelt sajt

A tésztára kend rá a paradicsomot, oszd el rajta a lazacszeleteket, majd szórd meg vágott kapribogyóval. Hintsd meg frissen őrölt borssal, szórd meg reszelt sajttal, és süsd készre.

Sonkás-olívás pizza

Hozzávalók:

  • 1 adag pizzatészta
  • 20 dkg főtt gépsonka
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg mozzarella
  • 20-25 szem olívabogyó
  • 5-6 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó

Dagaszd meg a pizzatésztát, és amíg kel, nyomkodd szét a meghámozott paradicsomokat, a sajtot pedig szeleteld fel. A gépsonkát vágd vékony csíkokra, az olívabogyókat csepegtesd le. A tésztát lisztezett deszkán lazán gyúrd át, és nyújtsd ki 2 darab 24 cm átmérőjű korongra. Fektesd az olajjal kikent tepsibe, a széleket 2 cm-re magasítsd fel. Villával szurkáld meg, kend meg olajjal, majd a tetején oszd el a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és az olívabogyót. Szórd meg oregánóval és sóval, locsold meg a maradék olajjal, és 25-30 percig süsd előmelegített sütőben.

Sajtos-túrós pizza

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 8 dkg túró
  • 10 dkg félkemény juhsajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • tej

Az élesztőt keverd el kevés langyos tejjel, dolgozd össze kevés liszttel, és keleszd langyos helyen. Verd fel a tojást, keverd hozzá a túrót és a reszelt sajtokat. A lisztet szitáld deszkára, adj hozzá egy csipet sót és egy evőkanál olajat, öntsd hozzá a sajtos masszát és az élesztős tejet. Gyúrj lágy tésztát belőle. Kenj ki olajjal egy nagyobb kerek formát, és egyenletesen nyomkodd bele a tésztát. Takard le, és langyos helyen hagyd kelni. Előmelegített sütőben süsd 30 percig.

Ezt is szeretjük