4 gazdagon töltött húsos palacsinta
A palacsintából kitűnő főétel is készülhet, ha nem a szokásos túróval, kakaóval töltöd, hanem valamilyen húsos töltelékkel.
A palacsintából sosem elég. Épp itt az ideje, hogy az egyhangú édes variációt felváltsa a sós változat.
Külön öröm, hogy, ha így készíted, akkor nem kell még főételben is gondolkodnod, mert ezek a hússal töltött finomságok ezt a szerepet is könnyen betölthetik.
Olvasd el receptjeinket, és lepd meg családod egy kis változatossággal a hétvégi ebédnél.
Az alaptészta
Hozzávalók 8-10 palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál olaj
- csipetnyi só
A hozzávalókat keverd simára. Hagyd pihenni egy kicsit, majd hevíts olajat egy serpenyőben, és süsd ki a palacsintákat.
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkepaprikás
- 20 sós palacsinta
- 5 dkg vaj
- 2 pohár tejszín
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- só
- bors
A csirkepaprikást hagyd lecsepegni, majd csontozd ki, szedd le a bőrét, és aprózd fel. A vajon a húst só és bors kíséretében pirítsd meg. Töltsd meg vele a palacsintákat. Egy kivajazott tűzálló tálba rakd őket egymás mellé, és a tejszínnel összekevert paprikás szaft felével locsold meg. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 20 percig. Ekkor a szaft másik felét is öntsd rá.
Hortobágyi palacsinta másképp
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkehús
- 8 palacsinta
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 dl habtejszín
- 0,5 dl olaj
- fűszerpaprika
- őrölt bors
- só
Az olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Szórd meg pirospaprikával, és dobd rá a felkockázott húst. Önts rá annyi vizet, ami éppen ellepi a húst. Sózd meg ízlésed szerint, és párold puhára. A tejfölt a liszttel keverd simára, és amikor a hús megfőtt, habard be vele. Öntsd hozzá a tejszínt is, ha még szükségét érzed, akkor sózd meg. A húst szedd ki, aprítsd össze. A habarást szűrd át, és keverd össze a hússal. Kend rá a palacsintára, hajtsd fel a széleit, és tekerd fel. Egy tűzálló edényt vajazz ki, helyezd bele a palacsintákat, és néhány percig süsd őket előmelegített sütőben.
Marhahúsos palacsinta
Hozzávalók:
- 50 dkg marhahús
- 20 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 palacsinta
- 3 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 zsemle
- 1 citrom
- tej
- majoránna
- kakukkfű
- só
- őrölt bors
A szalonnát vágd fel apró kockákra, és süsd ki a zsírját. Ha megvan, a kisült zsíron dinszteld meg a vöröshagymát, majd tedd rá a felkockázott marhahúst és a felszeletelt gomba felét. Szórd meg majoránnával és kakukkfűvel. Önts rá egy pici vizet, és fedő alatt párold puhára. A lé felét tedd félre. A zsemlét áztasd tejbe. A húst a gombával, a sült szalonnával, a zsemlével és a zúzott fokhagymával daráld le. A tojást néhány evőkanál tejföllel keverd össze, és fűszerezd. A húsos masszát a tejfölössel keverd össze, és kend meg vele a palacsintákat. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és szorosan tedd egymás mellé a palacsintákat. A maradék gombát a félretett lében párold meg, majd a maradék tejföllel keverd össze. Öntsd a palacsintákra, és süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mexikói palacsinta
Hozzávalók:
- 20 palacsinta
- 20 dkg szárnyashús
- 10 dkg póréhagyma
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg kukorica
- 2 dkg vaj
- 1 csomag snidling
- 1 citrom
- 1 leveskocka a hús főzéséhez
- só
- bors
A húst főzd meg csirkehúslevesben. A vajon párold meg a felkarikázott póréhagymát, a kukoricát, az apróra vágott főtt húst, illetve az összekockázott paradicsomot. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd rá az egészen apróra vágott snidlinget. A citromot facsard ki, és a lé felét öntsd rá a húsra. A palacsintákat töltsd meg az elkészült töltelékkel. Vajazz ki egy tűzálló edényt, és helyezd a palacsintákat egymás mellé. Előmelegített sütőben süsd körülbelül tíz percig.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha