4 gazdagon töltött húsos palacsinta
A palacsintából kitűnő főétel is készülhet, ha nem a szokásos túróval, kakaóval töltöd, hanem valamilyen húsos töltelékkel.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintából sosem elég. Épp itt az ideje, hogy az egyhangú édes variációt felváltsa a sós változat.

Külön öröm, hogy, ha így készíted, akkor nem kell még főételben is gondolkodnod, mert ezek a hússal töltött finomságok ezt a szerepet is könnyen betölthetik.

Olvasd el receptjeinket, és lepd meg családod egy kis változatossággal a hétvégi ebédnél.

Az alaptészta

Hozzávalók 8-10 palacsintához:

  • 10 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál olaj
  • csipetnyi só

A hozzávalókat keverd simára. Hagyd pihenni egy kicsit, majd hevíts olajat egy serpenyőben, és süsd ki a palacsintákat.

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkepaprikás
  • 20 sós palacsinta
  • 5 dkg vaj
  • 2 pohár tejszín
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • bors

A csirkepaprikást hagyd lecsepegni, majd csontozd ki, szedd le a bőrét, és aprózd fel. A vajon a húst só és bors kíséretében pirítsd meg. Töltsd meg vele a palacsintákat. Egy kivajazott tűzálló tálba rakd őket egymás mellé, és a tejszínnel összekevert paprikás szaft felével locsold meg. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 20 percig. Ekkor a szaft másik felét is öntsd rá.

Hortobágyi palacsinta másképp

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkehús
  • 8 palacsinta
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl habtejszín
  • 0,5 dl olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Az olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Szórd meg pirospaprikával, és dobd rá a felkockázott húst. Önts rá annyi vizet, ami éppen ellepi a húst. Sózd meg ízlésed szerint, és párold puhára. A tejfölt a liszttel keverd simára, és amikor a hús megfőtt, habard be vele. Öntsd hozzá a tejszínt is, ha még szükségét érzed, akkor sózd meg. A húst szedd ki, aprítsd össze. A habarást szűrd át, és keverd össze a hússal. Kend rá a palacsintára, hajtsd fel a széleit, és tekerd fel. Egy tűzálló edényt vajazz ki, helyezd bele a palacsintákat, és néhány percig süsd őket előmelegített sütőben.

Marhahúsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 palacsinta
  • 3 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • 1 citrom
  • tej
  • majoránna
  • kakukkfű
  • őrölt bors

A szalonnát vágd fel apró kockákra, és süsd ki a zsírját. Ha megvan, a kisült zsíron dinszteld meg a vöröshagymát, majd tedd rá a felkockázott marhahúst és a felszeletelt gomba felét. Szórd meg majoránnával és kakukkfűvel. Önts rá egy pici vizet, és fedő alatt párold puhára. A lé felét tedd félre. A zsemlét áztasd tejbe. A húst a gombával, a sült szalonnával, a zsemlével és a zúzott fokhagymával daráld le. A tojást néhány evőkanál tejföllel keverd össze, és fűszerezd. A húsos masszát a tejfölössel keverd össze, és kend meg vele a palacsintákat. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és szorosan tedd egymás mellé a palacsintákat. A maradék gombát a félretett lében párold meg, majd a maradék tejföllel keverd össze. Öntsd a palacsintákra, és süsd meg.

Mexikói palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 palacsinta
  • 20 dkg szárnyashús
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg kukorica
  • 2 dkg vaj
  • 1 csomag snidling
  • 1 citrom
  • 1 leveskocka a hús főzéséhez
  • bors

A húst főzd meg csirkehúslevesben. A vajon párold meg a felkarikázott póréhagymát, a kukoricát, az apróra vágott főtt húst, illetve az összekockázott paradicsomot. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd rá az egészen apróra vágott snidlinget. A citromot facsard ki, és a lé felét öntsd rá a húsra. A palacsintákat töltsd meg az elkészült töltelékkel. Vajazz ki egy tűzálló edényt, és helyezd a palacsintákat egymás mellé. Előmelegített sütőben süsd körülbelül tíz percig.

Ezt is szeretjük