30 perces mustáros csirkereceptek
Párolt, rántott, göngyölt csirkegyűjteményedet most felejtsd el, és próbáld ki remek mustáros csirkereceptjeinket!
Bár a csirke önmagában sokaknak száraz, ha valamilyen finom szósszal vagy mártással készíted, igazi ínyenc falat. Akár sütőben, akár serpenyőben készíted el, igazán ízletes.
Próbáld hát ki mustáros receptjeinket, melyek egy pohár nyári borral kísérve különleges pillanatokat szerezhetnek párodnak és neked.
Tejfölös-mustáros csirke
Hozzávalók:
- 5 dl tejföl
- 4 csirkemellfilé
- 4 evőkanál mustár
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál vaj
- ételízesítő
A csirkemelleket dörzsöld be ételízesítővel, majd egy vajjal kikent tepsibe fektesd őket bele. A tejfölt a mustárral és a majonézzel keverd össze, és locsold a húsokra. Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben párold meg. Amikor puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Tésztával tálald.
Mézes-mustáros csirkemell
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 5 evőkanál méz
- 5 evőkanál mustár
- 4 dl tejszín
- 3 kiskanál cukor
- 2 kiskanál só
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál liszt
- pici ecet
- csipet bazsalikom
- csipet bors
A húst kockázd fel, és pici olívaolajon süsd meg. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A mézet a mustárral, a tejszínnel, a cukorral, a sóval, a tojássárgával, a liszttel és az ecettel keverd össze, és öntsd a megpuhult húsra. Szórd meg bazsalikommal, és, ha besűrűsödött, már tálalhatod is.
Uborkás-mustáros csirke
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 5 csemegeuborka
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál mustár
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál étolaj
- só
- bors
A csirkemelleket szeleteld vékonyra, majd csíkozd fel őket, és forgasd pici lisztbe. Az uborkákat vágd apróra, a hagymát aprítsd fel. Önts pici olajat egy serpenyőbe, szórd bele a húscsíkokat, és pirítsd meg őket. Add hozzá a felaprított hagymát is, és dinszteld meg. Ezután keverd hozzá a már előre elkészített mustáros, mézes, tejfölös szószt és az uborkát. Hagyd, hogy kicsit besűrűsödjön, és összeforrjon, majd tálalhatod is.
Anyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?
Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mustáros-boros csirke
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 4 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl fehérbor
- 1,5 dl tejszín
- só
- bors
A húsokat szeleteld fel, és az olajon mindkét oldalukat süsd meg hirtelen. Ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd is őket. Amikor megpirultak, vedd ki őket, és a zsiradékukra öntsd rá a fehérbort. A mustárt a tejszínnel keverd ki alaposan, és öntsd a fehérborhoz. Néhány perc alatt, állandó kevergetés mellett besűrűsödik. A mártásba tedd vissza a hússzeleteket, és forrald össze a szósszal. Tésztával tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- húsételek
- sült
20 perces, omlós serpenyős húsok
- pulyka
- húsételek
Pulykahúsos receptek könnyű nyári borokhoz
- fűszer
- grill