30 perces mustáros csirkereceptek
Párolt, rántott, göngyölt csirkegyűjteményedet most felejtsd el, és próbáld ki remek mustáros csirkereceptjeinket!
Bár a csirke önmagában sokaknak száraz, ha valamilyen finom szósszal vagy mártással készíted, igazi ínyenc falat. Akár sütőben, akár serpenyőben készíted el, igazán ízletes.
Próbáld hát ki mustáros receptjeinket, melyek egy pohár nyári borral kísérve különleges pillanatokat szerezhetnek párodnak és neked.
Tejfölös-mustáros csirke
Hozzávalók:
- 5 dl tejföl
- 4 csirkemellfilé
- 4 evőkanál mustár
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál vaj
- ételízesítő
A csirkemelleket dörzsöld be ételízesítővel, majd egy vajjal kikent tepsibe fektesd őket bele. A tejfölt a mustárral és a majonézzel keverd össze, és locsold a húsokra. Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben párold meg. Amikor puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Tésztával tálald.
Mézes-mustáros csirkemell
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 5 evőkanál méz
- 5 evőkanál mustár
- 4 dl tejszín
- 3 kiskanál cukor
- 2 kiskanál só
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál liszt
- pici ecet
- csipet bazsalikom
- csipet bors
A húst kockázd fel, és pici olívaolajon süsd meg. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A mézet a mustárral, a tejszínnel, a cukorral, a sóval, a tojássárgával, a liszttel és az ecettel keverd össze, és öntsd a megpuhult húsra. Szórd meg bazsalikommal, és, ha besűrűsödött, már tálalhatod is.
Uborkás-mustáros csirke
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 5 csemegeuborka
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál mustár
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál étolaj
- só
- bors
A csirkemelleket szeleteld vékonyra, majd csíkozd fel őket, és forgasd pici lisztbe. Az uborkákat vágd apróra, a hagymát aprítsd fel. Önts pici olajat egy serpenyőbe, szórd bele a húscsíkokat, és pirítsd meg őket. Add hozzá a felaprított hagymát is, és dinszteld meg. Ezután keverd hozzá a már előre elkészített mustáros, mézes, tejfölös szószt és az uborkát. Hagyd, hogy kicsit besűrűsödjön, és összeforrjon, majd tálalhatod is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mustáros-boros csirke
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 4 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl fehérbor
- 1,5 dl tejszín
- só
- bors
A húsokat szeleteld fel, és az olajon mindkét oldalukat süsd meg hirtelen. Ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd is őket. Amikor megpirultak, vedd ki őket, és a zsiradékukra öntsd rá a fehérbort. A mustárt a tejszínnel keverd ki alaposan, és öntsd a fehérborhoz. Néhány perc alatt, állandó kevergetés mellett besűrűsödik. A mártásba tedd vissza a hússzeleteket, és forrald össze a szósszal. Tésztával tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- húsételek
- sült
20 perces, omlós serpenyős húsok
- pulyka
- húsételek
Pulykahúsos receptek könnyű nyári borokhoz
- fűszer
- grill