30 perces mustáros csirkereceptek

Párolt, rántott, göngyölt csirkegyűjteményedet most felejtsd el, és próbáld ki remek mustáros csirkereceptjeinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a csirke önmagában sokaknak száraz, ha valamilyen finom szósszal vagy mártással készíted, igazi ínyenc falat. Akár sütőben, akár serpenyőben készíted el, igazán ízletes.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld hát ki mustáros receptjeinket, melyek egy pohár nyári borral kísérve különleges pillanatokat szerezhetnek párodnak és neked.

Tejfölös-mustáros csirke

Hozzávalók:

  • 5 dl tejföl
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál vaj
  • ételízesítő

A csirkemelleket dörzsöld be ételízesítővel, majd egy vajjal kikent tepsibe fektesd őket bele. A tejfölt a mustárral és a majonézzel keverd össze, és locsold a húsokra. Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben párold meg. Amikor puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Tésztával tálald.

Mézes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 5 evőkanál méz
  • 5 evőkanál mustár
  • 4 dl tejszín
  • 3 kiskanál cukor
  • 2 kiskanál só
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • pici ecet
  • csipet bazsalikom
  • csipet bors

A húst kockázd fel, és pici olívaolajon süsd meg. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A mézet a mustárral, a tejszínnel, a cukorral, a sóval, a tojássárgával, a liszttel és az ecettel keverd össze, és öntsd a megpuhult húsra. Szórd meg bazsalikommal, és, ha besűrűsödött, már tálalhatod is.

Uborkás-mustáros csirke

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 5 csemegeuborka
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étolaj
  • bors

A csirkemelleket szeleteld vékonyra, majd csíkozd fel őket, és forgasd pici lisztbe. Az uborkákat vágd apróra, a hagymát aprítsd fel. Önts pici olajat egy serpenyőbe, szórd bele a húscsíkokat, és pirítsd meg őket. Add hozzá a felaprított hagymát is, és dinszteld meg. Ezután keverd hozzá a már előre elkészített mustáros, mézes, tejfölös szószt és az uborkát. Hagyd, hogy kicsit besűrűsödjön, és összeforrjon, majd tálalhatod is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Mustáros-boros csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • bors

A húsokat szeleteld fel, és az olajon mindkét oldalukat süsd meg hirtelen. Ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd is őket. Amikor megpirultak, vedd ki őket, és a zsiradékukra öntsd rá a fehérbort. A mustárt a tejszínnel keverd ki alaposan, és öntsd a fehérborhoz. Néhány perc alatt, állandó kevergetés mellett besűrűsödik. A mártásba tedd vissza a hússzeleteket, és forrald össze a szósszal. Tésztával tálald.

Ezt is szeretjük