30 perces mustáros csirkereceptek
Párolt, rántott, göngyölt csirkegyűjteményedet most felejtsd el, és próbáld ki remek mustáros csirkereceptjeinket!

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Ezek voltak a ’80-as évek legnőiesebb fazonjai: most megint divatosak »

Nőies, 1 perces frizurák a sztárok kedvenc fodrászától: rém egyszerűek, amikkel bárki megbirkózik otthon »

Ez a ruhadarab kincset ér 50 év felett: a fekete nadrág sokoldalú és szupernőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a csirke önmagában sokaknak száraz, ha valamilyen finom szósszal vagy mártással készíted, igazi ínyenc falat. Akár sütőben, akár serpenyőben készíted el, igazán ízletes.

Próbáld hát ki mustáros receptjeinket, melyek egy pohár nyári borral kísérve különleges pillanatokat szerezhetnek párodnak és neked.

Tejfölös-mustáros csirke

Hozzávalók:

  • 5 dl tejföl
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál vaj
  • ételízesítő

A csirkemelleket dörzsöld be ételízesítővel, majd egy vajjal kikent tepsibe fektesd őket bele. A tejfölt a mustárral és a majonézzel keverd össze, és locsold a húsokra. Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben párold meg. Amikor puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Tésztával tálald.

Mézes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 5 evőkanál méz
  • 5 evőkanál mustár
  • 4 dl tejszín
  • 3 kiskanál cukor
  • 2 kiskanál só
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • pici ecet
  • csipet bazsalikom
  • csipet bors

A húst kockázd fel, és pici olívaolajon süsd meg. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A mézet a mustárral, a tejszínnel, a cukorral, a sóval, a tojássárgával, a liszttel és az ecettel keverd össze, és öntsd a megpuhult húsra. Szórd meg bazsalikommal, és, ha besűrűsödött, már tálalhatod is.

Uborkás-mustáros csirke

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 5 csemegeuborka
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étolaj
  • bors

A csirkemelleket szeleteld vékonyra, majd csíkozd fel őket, és forgasd pici lisztbe. Az uborkákat vágd apróra, a hagymát aprítsd fel. Önts pici olajat egy serpenyőbe, szórd bele a húscsíkokat, és pirítsd meg őket. Add hozzá a felaprított hagymát is, és dinszteld meg. Ezután keverd hozzá a már előre elkészített mustáros, mézes, tejfölös szószt és az uborkát. Hagyd, hogy kicsit besűrűsödjön, és összeforrjon, majd tálalhatod is.

Mustáros-boros csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • bors

A húsokat szeleteld fel, és az olajon mindkét oldalukat süsd meg hirtelen. Ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd is őket. Amikor megpirultak, vedd ki őket, és a zsiradékukra öntsd rá a fehérbort. A mustárt a tejszínnel keverd ki alaposan, és öntsd a fehérborhoz. Néhány perc alatt, állandó kevergetés mellett besűrűsödik. A mártásba tedd vissza a hússzeleteket, és forrald össze a szósszal. Tésztával tálald.

Ezt is szeretjük