8 hipergyors grillpác

Fél óra alatt omlós lesz a hús

Itt a kerti parti ideje! Vedd elő a grillsütőt, izzítsd be a faszenet, és készíts a szombati ebédhez finom, grillezett húsokat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár odakint tombol a kánikula, azért ne gubózz be a lakásba. Akár egy sima szombati ebéd a szabadban, akár egy jó kerti sütögetés a barátokkal igazán jó program lehet.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld hát ki mesés, gyorsan elkészíthető pácainkat, a hús mellé, köretnek pedig vágj fel paprikát, paradicsomot. Az egészet fejeld meg egy ropogós szelet kenyérrel.

Görög grillpác

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bors

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd keverd össze a többi hozzávalóval. Tedd bele a húst, és 20-25 perc után már grillezheted is.

Fűszeres pác

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • oregánó
  • bors

A hozzávalókat keverd össze, majd áztasd bele a husikat a pácba. Tedd hűtőbe 15-20 percre, és már grillezheted is. Ez a pác leginkább a szárnyasokhoz illik.

Gyömbéres pác

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kis darab gyömbér
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • fél dl olaj

A gyömbért reszeld le, majd a többi hozzávalóval keverd össze. Vigyázz, hogy mennyit teszel bele, mert csípőssé válhat a pác. Tedd a husit a pácba, fedd le, és 30 percre rakd be a hűtőszekrénybe.

Grillpác szárnyasokhoz

Hozzávalók:

  • 1 csésze extra szűz olívaolaj
  • 1 kiskanál mustár
  • 2 evőkanál tej
  • 2 kiskanál életízesítő
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika

A hozzávalókat keverd össze, majd kend be vele a húst. Nem kell állnia, rögtön viheted is grillezni.

Fokhagymás pác

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 ág friss rozmaring

A fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a tejjel, valamint az olajjal. Ízlésed szerint sózd meg. Tedd bele a rozmaringágat és a hússzeleteket, majd fedd le, és 25-30 perc után már grillezheted is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sertéspác

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál ketchup
  • 5 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • fél dl olívaolaj

A hozzávalókat keverd össze, tedd bele a húsdarabokat, majd fedd le. Fél órára tedd hűtőbe, azután már grillezheted is.

Sörös pác

Hozzávalók:

  • 5 dl sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika

A hagymákat reszeld le, és keverd össze a sörrel, a mustárral és a pirospaprikával. A husikat áztasd bele, és 25-30 percig hagyd pácolódni.

Joghurtos pác

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál morzsolt koriander
  • 1 pohár joghurt
  • 1 evőkanál olaj

A fokhagymát fokhagymanyomón törd át, majd a joghurttal, a korianderrel, az olajjal és egy csipetnyi sóval keverd össze. Áztasd bele a húst 15 percre, és már sütheted is.

Ezt is szeretjük