Májussal a spárgaszezon is a kezdetét vette, a néhány hetes időszakot pedig érdemes minél jobban kihasználni: a zöld és fehér növény ugyanis tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
A spárga remek rostforrás, gazdag antioxidáns hatású vitaminokban, különösen sok A-, B-, C-, E- és K-vitamint, szívvédő káliumot és vasat tartalmaz, a benne levő aszparagin nevű aminosav pedig vízhajtó, vesetisztító hatását biztosítja.
Vacsoraötletek spárgából
Egészségügyi előnyeit a legjobban főzve, illetve párolva lehet kihasználni, ebédre és vacsorára ideális választás a szezonban, ráadásul sokoldalúan elkészíthető, ízletes zöldség.

Köretként és főételként is megállja a helyét az
újkrumplival pirított változat, ami tovább növeli a fogás kálium- és kalciumtartalmát.
Fotó: haoliang / Getty Images Hungary

A tésztasaláta könnyű vacsora, megannyi módon, akár
spárgával is készítheted. A joghurt kalciummal és fehérjével, a brokkoli káliummal, a paradicsom likopinnal, a fokhagyma többek közt szelénnel gazdagítja a végeredményt.
Fotó: LauriPatterson / Getty Images Hungary

A
tejszínes krémleves sokak nagy kedvence, klasszikus és frissítő ebéd vagy vacsora is lehet belőle. Újhagymával és friss petrezselyemzölddel vas- és C-vitamin-tartalma tovább növekszik.
Fotó: dulezidar / Getty Images Hungary

A
csirkével sütött spárga a hús révén fehérjével egészíti ki a zöldséget, a zöldborsó vagy a zöldbab pedig káliummal, A- és K-vitaminnal gazdagítja a vacsorát.
Fotó: Getty Images Hungary

Hamarosan itt az eperszezon, ami meglepően jól illik a fehér spárgához a
salátában. Rukkolával kiegészítve dúskálni fog a káliumban és a K-vitaminban is, ami a szív egészségét védi.
Fotó: Getty Images Hungary

A
spárgás rizottóba a vízhajtó szuperzöldségen kívül spenót is kerülhet, ami tovább erősíti kálium-, vas-, K- és A-vitamin-tartalmát. Parmezánt szórj rá, úgy a szervezetbe vitt kalcium is emelkedik!
Fotó: haoliang / Getty Images Hungary

Tejszín, lime, spárga és csirkehús négyeséből is
isteni fogás készülhet el bő fél óra alatt. A különleges ízek együttese vastartalmú petrezselyemzölddel és kétféle hagymával még teljesebb és egészségesebb lesz.
Fotó: Alleko / Getty Images Hungary

A parmezánban van a legtöbb kalcium, a keménysajt ráadásul tökéletes, ínycsiklandó hozzávaló lehet a
spárga bundájához is.
Fotó: Getty Images Hungary

A roppanós spárga
baconbe csavarva, vajjal meglocsolva gyors és egyszerű fogás, amit egy nehéz nap után is hamar el lehet készíteni. A hollandi mártás jól illik hozzá, de önmagában is finom fogás.
Fotó: Getty Images Hungary

Gyors tésztafeltét is készülhet belőle: pirított zöldségekkel, cukkinivel, paprikával, valamint feta sajttal egészséges, könnyű vacsora lesz a végeredmény.
Fotó: jeangill / Getty Images Hungary
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.
Promóció