Igazi olasz rizottó spenóttal és spárgával: hús nélkül is laktató

Az olaszok leginkább előételként fogyasztják a rizottót. Van néhány trükkje, hogy krémes és tökéletes állagú legyen.

spenotos-spargas-rizotto
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok a rizottókészítés nagymesterei. Az egyszerű fogás bármilyen zöldséggel tuningolható. A friss spenót és a spárga igazán üdévé, tavasziassá varázsolja. Fontos, hogy ne főzd túl sokáig a rizst, és feltétlenül rizzotórizsből készítsd. A leveskockát alaplével is helyettesítheted, de még jobb, ha maradék húslevessel öntöd fel a rizst. Lehetőleg ne melegítsd újra, mert frissen a legfinomabb. 

Spenótos-spárgás rizottó

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 bögre víz
  • 2 bögre rizs
  • 2 bögre spenót
  • 8 dkg vaj
  • 1 csomag spárga
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db póréhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított spárgát főzd roppanósra sós vízben 10-12 perc alatt. A spenótot mosd meg, majd vágd fel. A póréhagymát pucold meg, aprítsd fel, kevés olívaolajon párold meg. Rakd rá a spenótot, és fonnyaszd meg. Tedd hozzá a rizst, kevergetve pirítsd addig, amíg üveges nem lesz, majd öntsd fel borral és két deci vízzel. Morzsold bele a leveskockát, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg.

Főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Közben folyamatosan locsold a vízzel. Gyakran kavard meg, nehogy leégjen. Végül rakd hozzá a vajat, hogy krémesebb legyen, és forgasd hozzá a kis darabokra vágott spárgát. Még parmezánnal is megszórhatod, majd hagyd állni öt percig. 
Az egyszerű parmezános rizottó is nagyon finom. Köret és előétel is lehet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük