Tavaszi, tejszínes spárgakrémleves: nem kell bele sok ízesítő, mégis isteni
Spárgából különlegesen zamatos krémlevest főzhetsz, és most van a szezonja.

Tavaszi, tejszínes spárgakrémleves: nem kell bele sok ízesítő, mégis isteni
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most egyél spárgából minél többet, mert ehhez a vitamindús, egészséges zöldséghez csak rövid ideig juthatsz hozzá. Fogyókúrázóknak különösen ajánlott, hisz tisztít és méregtelenít. Egyszerűen és gyorsan ízletes krémlevest készíthetsz belőle. Tejszínnel finom selymes lesz.

Tejszínes spárgakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg spárga
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • 1 db petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát mosd meg, csepegtesd le, majd távolítsd el a fás, száraz részeket, és szeleteld fel kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts vajat, és futtasd meg rajta az aprított újhagymát. Tedd hozzá a spárgát, kevergetve süsd egy percig, és öntsd fel hét deci vízzel. Szórd meg sóval, borssal, cukorral, és rakd bele a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig, majd, amikor puha, húzd le a tűzről.

Pépesítsd az egészet botmixerrel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Hagyd főni pár percig, ha szükséges, ízesítsd még sóval. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel. A tetejére reszelhetsz sajtot, rakhatsz rá pirított zsemlekockát.

Ezt is szeretjük