Parmezános bundában sült, ropogós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
A május egyik legjobb és legértékesebb zöldsége a spárga. Hozz ki belőle minél többet! Bundázva, mártogatóssal fantasztikus!

Parmezános bundában sült, ropogós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

5 egyszerű tipp a fitneszgurutól, hogy erősebb és egészségesebb legyél »

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spárga nemcsak levesként, párolva, sütve, hanem bundázva is kitűnő. Ízlés szerint a parmezánt zöldfűszerekkel tovább turbózhatod. Ha diétásabban készítenéd, tepsiben süsd meg. A hozzá készülő fokhagymás, majonézes mártogatóst is szeretni fogod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spárga
  • 10 dkg liszt
  • 6 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • olaj

Mártogatóshoz

  • 2.5 dl majonéz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárga fás részét távolítsd el, ha a kérge nagyon kemény, hámozd meg. Mosd meg, majd rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha, csak roppanós. Szűrd le, és jól csepegtesd le.

A lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edénybe rakd a felvert tojást, a harmadikba pedig a parmezán kerül. A spárgát forgasd meg mindegyikben, a végén rázd le egy kicsit. Tedd bő, forró olajba, és süsd körülbelül hat percig. Amikor aranybarna, szedd ki, majd csepegtesd le papírtörlőn.
 

A mártogatóshoz a majonézt rakd egy tálba, keverd hozzá a préselt fokhagymát, reszeld hozzá a lime héját, és csavard hozzá a levét. Sózd, borsozd ízlés szerint, ha tálalás előtt van időd, tedd a hűtőbe, hidegen még jobb.

Ezt is szeretjük