Parmezános bundában sült, ropogós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
A május egyik legjobb és legértékesebb zöldsége a spárga. Hozz ki belőle minél többet! Bundázva, mártogatóssal fantasztikus!

Parmezános bundában sült, ropogós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

Ő az egyik leggyönyörűbb modell 70 felett: sugárzóbb, mint fiatalon »

Ez lesz az egyik legdivatosabb szín ősszel: több tervező is választotta »

Gyönyörű esküvői ruhák őszre: 3 stílus, ami nagyon divatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spárga nemcsak levesként, párolva, sütve, hanem bundázva is kitűnő. Ízlés szerint a parmezánt zöldfűszerekkel tovább turbózhatod. Ha diétásabban készítenéd, tepsiben süsd meg. A hozzá készülő fokhagymás, majonézes mártogatóst is szeretni fogod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spárga
  • 10 dkg liszt
  • 6 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • olaj

Mártogatóshoz

  • 2.5 dl majonéz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárga fás részét távolítsd el, ha a kérge nagyon kemény, hámozd meg. Mosd meg, majd rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha, csak roppanós. Szűrd le, és jól csepegtesd le.

A lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edénybe rakd a felvert tojást, a harmadikba pedig a parmezán kerül. A spárgát forgasd meg mindegyikben, a végén rázd le egy kicsit. Tedd bő, forró olajba, és süsd körülbelül hat percig. Amikor aranybarna, szedd ki, majd csepegtesd le papírtörlőn.
 

A mártogatóshoz a majonézt rakd egy tálba, keverd hozzá a préselt fokhagymát, reszeld hozzá a lime héját, és csavard hozzá a levét. Sózd, borsozd ízlés szerint, ha tálalás előtt van időd, tedd a hűtőbe, hidegen még jobb.

Ezt is szeretjük