Parmezános bundában sült, ropogós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
A május egyik legjobb és legértékesebb zöldsége a spárga. Hozz ki belőle minél többet! Bundázva, mártogatóssal fantasztikus!
A spárga nemcsak levesként, párolva, sütve, hanem bundázva is kitűnő. Ízlés szerint a parmezánt zöldfűszerekkel tovább turbózhatod. Ha diétásabban készítenéd, tepsiben süsd meg. A hozzá készülő fokhagymás, majonézes mártogatóst is szeretni fogod.
Parmezános rántott spárga
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg spárga
- 10 dkg liszt
- 6 evőkanál reszelt parmezán
- 2 db tojás
- só
- olaj
Mártogatóshoz
- 2.5 dl majonéz
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
- só
- bors
Elkészítés:
A spárga fás részét távolítsd el, ha a kérge nagyon kemény, hámozd meg. Mosd meg, majd rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha, csak roppanós. Szűrd le, és jól csepegtesd le.
A lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edénybe rakd a felvert tojást, a harmadikba pedig a parmezán kerül. A spárgát forgasd meg mindegyikben, a végén rázd le egy kicsit. Tedd bő, forró olajba, és süsd körülbelül hat percig. Amikor aranybarna, szedd ki, majd csepegtesd le papírtörlőn.
A mártogatóshoz a majonézt rakd egy tálba, keverd hozzá a préselt fokhagymát, reszeld hozzá a lime héját, és csavard hozzá a levét. Sózd, borsozd ízlés szerint, ha tálalás előtt van időd, tedd a hűtőbe, hidegen még jobb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept