Parmezános bundában sült, ropogós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
A május egyik legjobb és legértékesebb zöldsége a spárga. Hozz ki belőle minél többet! Bundázva, mártogatóssal fantasztikus!

Parmezános bundában sült, ropogós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spárga nemcsak levesként, párolva, sütve, hanem bundázva is kitűnő. Ízlés szerint a parmezánt zöldfűszerekkel tovább turbózhatod. Ha diétásabban készítenéd, tepsiben süsd meg. A hozzá készülő fokhagymás, majonézes mártogatóst is szeretni fogod.

Parmezános rántott spárga

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spárga
  • 10 dkg liszt
  • 6 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • olaj

Mártogatóshoz

  • 2.5 dl majonéz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárga fás részét távolítsd el, ha a kérge nagyon kemény, hámozd meg. Mosd meg, majd rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha, csak roppanós. Szűrd le, és jól csepegtesd le.

A lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edénybe rakd a felvert tojást, a harmadikba pedig a parmezán kerül. A spárgát forgasd meg mindegyikben, a végén rázd le egy kicsit. Tedd bő, forró olajba, és süsd körülbelül hat percig. Amikor aranybarna, szedd ki, majd csepegtesd le papírtörlőn.
 

A mártogatóshoz a majonézt rakd egy tálba, keverd hozzá a préselt fokhagymát, reszeld hozzá a lime héját, és csavard hozzá a levét. Sózd, borsozd ízlés szerint, ha tálalás előtt van időd, tedd a hűtőbe, hidegen még jobb.

Ezt is szeretjük