Hűsítő, könnyű epres spárgasaláta - Ennél jobb vacsorád nem is lehetne
Nagyon egészséges, vízhajtó hatású, nem mellesleg nagyon finom.

Hűsítő, könnyű epres spárgasaláta - Ennél jobb vacsorád nem is lehetne
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A színes epres spárgasaláta tele van vitaminnal, viszont nagyon alacsony a kalóriatartalma. Így akár vacsorára is tökéletes választás. Készítheted zöld vagy fehér spárgából is. Ha a zöldséget jéghideg vízbe áztatod 10-15 percre, könnyebben meg tudod hámozni.

Epres spárgasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg fehér spárga
  • 20 dkg ruccola
  • 20 dkg eper
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál borecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tisztítsd meg, az alsó fás részt távolítsd el, és pucold meg éles késsel vagy krumplihámozóval, a rügyekhez ne nyúlj. Vágd kisebb darabokra, majd rakd forrásban lévő vízbe. Dobj hozzá sót, és főzd 10-12 percig, attól függően, hogy mennyire zsenge. Szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel. Az epret mosd meg, csumázd le, és vágd gerezdekre.

A rukkolát tedd egy tálba, add hozzá a spárgát és az epret. Keverd össze az olívaolajat, a borecetet, a sót és a borsot, majd öntsd a zöldségre, gyümölcsre. Forgasd össze, hogy mindenhova jusson. Tedd legalább fél órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezt is szeretjük