Hűsítő, könnyű epres spárgasaláta - Ennél jobb vacsorád nem is lehetne
Nagyon egészséges, vízhajtó hatású, nem mellesleg nagyon finom.

Hűsítő, könnyű epres spárgasaláta - Ennél jobb vacsorád nem is lehetne
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

70 éves, de jobban öltözik, mint a legtöbb fiatal: 13 izgalmas szett az Instagram divatikonjától »

Nagy a fenekük, de nem félnek megmutatni: minden nő szexi, ha szabadnak érzi magát »

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A színes epres spárgasaláta tele van vitaminnal, viszont nagyon alacsony a kalóriatartalma. Így akár vacsorára is tökéletes választás. Készítheted zöld vagy fehér spárgából is. Ha a zöldséget jéghideg vízbe áztatod 10-15 percre, könnyebben meg tudod hámozni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg fehér spárga
  • 20 dkg ruccola
  • 20 dkg eper
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál borecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tisztítsd meg, az alsó fás részt távolítsd el, és pucold meg éles késsel vagy krumplihámozóval, a rügyekhez ne nyúlj. Vágd kisebb darabokra, majd rakd forrásban lévő vízbe. Dobj hozzá sót, és főzd 10-12 percig, attól függően, hogy mennyire zsenge. Szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel. Az epret mosd meg, csumázd le, és vágd gerezdekre.

A rukkolát tedd egy tálba, add hozzá a spárgát és az epret. Keverd össze az olívaolajat, a borecetet, a sót és a borsot, majd öntsd a zöldségre, gyümölcsre. Forgasd össze, hogy mindenhova jusson. Tedd legalább fél órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezt is szeretjük