A 10 legjobb zöld leveles zöldség: tele vannak antioxidánsokkal, és finoman elkészíthetők
A leveles zöldségek nagyon egészségesek, tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.


- A tavasz legmenőbb kulcsdarabja minden szettet feldob: a bőrhatású ing nagyon sikkes ha így variálod »
- Problémás bőrre igazi csodaszer a kén: lassan fejti ki hatását, de teljes megújítást végez az MSM »
- Döbbenetesen jól néz ki az 52 éves Kylie Minogue, és mindig szupernőies: nincs 160 centi, de jól trükközik a fazonokkal »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
A zöld leveles zöldségeket érdemes beépíteni az étrendbe, mivel a szervezetnek nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazzák, így számos egészségügyi előnnyel bírnak.
A leveles zöldekből számos fontos tápanyag bevitele fedezhető, beltartalmi értékeiknek köszönhetően csökkentik a gyulladásokat, kálium- és K-vitamin-tartalmuk védi a szív egészségét, antioxidáns hatású vitaminjaiknak pedig a daganatos betegségek megelőzésében is szerepük lehet.
Leveles zöldségek a konyhában
A leveles növények sokoldalúan feldolgozhatók a konyhában: amellett, hogy isteni szendvicsfeltét, párolt köret vagy saláta készülhet belőlük, számos fogásba illenek, bátran variálhatók az ételekben.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- szívroham
- magas vérnyomás
Csökkenti az infarktus esélyét, ha mindennap fogyasztod - 10 kötelező, szíverősítő étel

- egészséges
- fáradtság