Baconbe göngyölt, roppanós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
A rengeteg módon elkészíthető spárga baconbe csavarva egyszerűen fantasztikus!

Baconbe göngyölt, roppanós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a képet mentsd le, ha esküvőd lesz: segít a ruhaválasztásban »

2020-tól élőben retusálhatod a bőröd: nagyot ígér a kütyü »

Ezt a sminket tedd fel, ha beesett szemekkel ébredsz: eltünteti a fáradtság nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb étel, amit a spárgából készíthetsz. Ha puhábban szereted az egészséges, karcsúsító zöldséget, rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd három-öt percig, mielőtt baconbe tekered. Hollandi mártással még jobb!

Baconös spárga

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spárga
  • 25 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • olaj

Hollandi mártáshoz

  • 20 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál víz
  • 1 teáskanál citromlé
  • fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát alaposan mosd meg, majd vágd le a fás végeit. Tekerd körbe baconnel, szórj rá kevés sót vagy borsot. Sorakoztasd tepsibe, és locsold meg kevés olajjal és olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd pirosra, ropogósra 15-20 perc alatt. Közben többször forgasd meg, hogy egyformán piruljon.
 

Készítsd el a hollandi mártás egyszerűbb változatát. A tojássárgákat rakd egy hőálló edénybe, és keverd habosra. Vízgőz felett, kis lángon addig kavard, amíg jó sűrű nem lesz. Adagold hozzá több részletben az olvasztott vajat, a vizet, majd ízesítsd sóval, borssal, citromlével.

Ezt is szeretjük