Baconbe göngyölt, roppanós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb

A rengeteg módon elkészíthető spárga baconbe csavarva egyszerűen fantasztikus!

Baconbe göngyölt, roppanós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb étel, amit a spárgából készíthetsz. Ha puhábban szereted az egészséges, karcsúsító zöldséget, rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd három-öt percig, mielőtt baconbe tekered. Hollandi mártással még jobb!

Baconös spárga

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg spárga
  • 25 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • olaj

Hollandi mártáshoz

  • 20 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál víz
  • 1 teáskanál citromlé
  • fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát alaposan mosd meg, majd vágd le a fás végeit. Tekerd körbe baconnel, szórj rá kevés sót vagy borsot. Sorakoztasd tepsibe, és locsold meg kevés olajjal és olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd pirosra, ropogósra 15-20 perc alatt. Közben többször forgasd meg, hogy egyformán piruljon.
 

Készítsd el a hollandi mártás egyszerűbb változatát. A tojássárgákat rakd egy hőálló edénybe, és keverd habosra. Vízgőz felett, kis lángon addig kavard, amíg jó sűrű nem lesz. Adagold hozzá több részletben az olvasztott vajat, a vizet, majd ízesítsd sóval, borssal, citromlével.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük