Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, szívvédő hatású fűszerek: napi szinten fogyasztva a leghatékonyabbak
A rákellenes, betegségmegelőző hatású fűszereket naponta kellene fogyasztani.
A szívbarát, gyulladáscsökkentő és krónikus betegségek, így a rák kockázatát csökkentő étrendben az alapanyagok mellett a fűszerezés is kiemelt jelentőségű.
Az élelmiszerekből bevitt só ajánlott maximális mennyisége 5 gramm az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint, ennek túllépése hosszú távon növeli a magasvérnyomás-betegség és más szívbetegségek kialakulásának esélyét. A sóbevitel csökkentése érdekében néhány ízletes, jótékony hatású fűszer is bevethető az ételek ízesítésére.
Egészséges, ínycsiklandó fűszerek
Az ételeket a túlzott sóhasználat helyett olyan fűszerekkel érdemes feldobni, melyek önmagukban is bizonyítottan szív- és érvédő, valamint gyulladáscsökkentő hatásúak, tele vannak hasznos ásványi anyaggal, és antioxidáns vegyületeik révén a rákkockázatot is csökkenthetik.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- memória
- gyógynövény