Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, és tele van vitaminnal: 10 finom ételötlet céklából
A cékla sokkal változatosabban fogyasztható, mintsem hogy savanyúság készüljön belőle.

- 2 dolog, ami nélkül gyorsan elveszíti feszességét az arcbőr: így lassíthatod a kollagén és az elasztin csökkenését »
- Csodás divatfotókon a ’90-es évek és napjaink szupermodelljei: együtt mutatják be az újdonságokat »
- A Super Bowl történelmének legemlékezetesebb divatpillanatai: Jennifer Lopez és Shakira abszolút elvitték a show-t »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
A céklában rengeteg olyan vitamin és ásványi anyag van, mely jótékony hatást gyakorol a szervezet egészségére, ezt pedig kár is lenne nem kihasználni: ráadásul sokféle módon elkészíthető, és olcsó is.
A zöldséget sokáig szinte csak savanyúságként fogyasztották az emberek, manapság viszont egyre inkább előtérbe kerül a főételekben és a könnyű uzsonnákban is. Nagy szerencse, hiszen számos hasznos anyagot, többek között C- és B6-vitamint, káliumot, vasat, magnéziumot is tartalmaz.
Ételek jótékony hatású céklából
A cékla betanin nevű színvegyületének és fenoltartalmának köszönhetően antioxidáns hatású, védi a sejteket a szabad gyököktől, segíti a sejtregenerálódást, gyulladáscsökkentő hatású. A brit Northumbria Egyetem 2015. évi kutatásában arra is rámutatott: rákellenes hatással is bír, a daganatok megelőzésben is potenciális segítséget jelenthet.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)