Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, és tele van vitaminnal: 10 finom ételötlet céklából
A cékla sokkal változatosabban fogyasztható, mintsem hogy savanyúság készüljön belőle.
A céklában rengeteg olyan vitamin és ásványi anyag van, mely jótékony hatást gyakorol a szervezet egészségére, ezt pedig kár is lenne nem kihasználni: ráadásul sokféle módon elkészíthető, és olcsó is.
A zöldséget sokáig szinte csak savanyúságként fogyasztották az emberek, manapság viszont egyre inkább előtérbe kerül a főételekben és a könnyű uzsonnákban is. Nagy szerencse, hiszen számos hasznos anyagot, többek között C- és B6-vitamint, káliumot, vasat, magnéziumot is tartalmaz.
Ételek jótékony hatású céklából
A cékla betanin nevű színvegyületének és fenoltartalmának köszönhetően antioxidáns hatású, védi a sejteket a szabad gyököktől, segíti a sejtregenerálódást, gyulladáscsökkentő hatású. A brit Northumbria Egyetem 2015. évi kutatásában arra is rámutatott: rákellenes hatással is bír, a daganatok megelőzésben is potenciális segítséget jelenthet.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció