Véd a ráktól, segíti az emésztést, és tele van vitaminnal: 10 finom ételötlet káposztából
A káposztafélék rákmegelőző és emésztéssegítő hatása bizonyított, és sokféleképp elkészíthetők.

- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
A káposzta tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyaggal, a szervezetre gyakorolt temérdek jótékony hatását kár lenne nem kihasználni.
A káposzta remek rostforrás, ami miatt a belek számára ideális emésztésserkentő növény: a benne levő emészthetetlen rostok a bifidobaktériumok és a lactobacillusok táplálékai. A káposzta emellett többek között szívvédő hatású káliumot és K-vitamint, kalciumot, C- és A-vitamint tartalmaz.
Ötletek a rákellenes káposztából
Gazdag antioxidáns hatású vegyületekben is, a színéért felelős antocián anyagok erősítik a szívet, és védik a sejteket a károsodástól. Más keresztesvirágú zöldségekhez hasonlóan rost- és karotinoidtartalma miatt a rákellenes harcban is segít, különösen a vastagbél-, a prosztata-, a tüdő- és a mellrák elleni küzdelemben találták hasznosnak a kutatások. A zöldség számos módon beépíthető az étrendbe.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- egészséges
- fáradtság