Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, szívvédő hatású fűszerek: napi szinten fogyasztva a leghatékonyabbak
A rákellenes, betegségmegelőző hatású fűszereket naponta kellene fogyasztani.

nő főz fűszerezés fűszer főzés
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szívbarát, gyulladáscsökkentő és krónikus betegségek, így a rák kockázatát csökkentő étrendben az alapanyagok mellett a fűszerezés is kiemelt jelentőségű.

Az élelmiszerekből bevitt só ajánlott maximális mennyisége 5 gramm az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint, ennek túllépése hosszú távon növeli a magasvérnyomás-betegség és más szívbetegségek kialakulásának esélyét. A sóbevitel csökkentése érdekében néhány ízletes, jótékony hatású fűszer is bevethető az ételek ízesítésére.

Egészséges, ínycsiklandó fűszerek

Az ételeket a túlzott sóhasználat helyett olyan fűszerekkel érdemes feldobni, melyek önmagukban is bizonyítottan szív- és érvédő, valamint gyulladáscsökkentő hatásúak, tele vannak hasznos ásványi anyaggal, és antioxidáns vegyületeik révén a rákkockázatot is csökkenthetik.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük