Mennyi kalória van a rizsben? Így edd, hogy ne hizlaljon

Érdemes fehér helyett barna rizst választani, ha szeretnél leadni pár fölös kilót.

feher rizs

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor meghallod a köret szót, valószínűleg elsőként a krumpli és a rizs ugrik be. Ha pedig fogyókúrás köretről van szó, a krumplival szemben a rizsre voksolsz.

Nem biztos azonban, hogy jól teszed. Egy adag - 300 gramm - főtt fehér rizs energiatartalma 390 kalória, míg ugyanennyi főtt krumpliban csak 230 kalória van. 300 gramm héjában sült krumpli is mindössze 255 kalória energiabevitelt jelent. Ha fogyni szeretnél, nem kell kiiktatnod a rizst, de érdemes a fehér helyett a barnát választanod.

Ezért jobb a barna rizs

Egy adag - 300 gramm - főtt barna rizs energiatartalma 333 kalória. Nem önmagában az alacsonyabb kalóriatartalom miatt érdemes lecserélned a fehér rizst barnára. Táplálkozási szempontból a barna rizs legkomolyabb előnye - a fehérrel szemben - a magasabb rosttartalom, ami segíti az emésztési folyamatokat, megkönnyíti a fogyást. Alacsonyabb glikémiás indexe miatt érdemes ezt fogyasztanod krumpli helyett - mivel egyenletes vércukorszintet eredményez, megakadályozza, hogy hirtelen törjön rád a farkasétvágy.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezen kívül olyan vitaminokat - például B1-vitamint - és ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a fogyás szempontjából. Ezek a fehér rizsből azért hiányoznak, mert a tápanyagok döntő többsége a rizskorpában, illetve csírában van. A barna rizsről többet is megtudhatsz korábbi cikkünkből.

Napi 500 kalória mínusz!

Alábbi galériánkban összegyűjtöttünk néhány olyan ötletet, mellyel akár napi 500 kalóriával csökkentheted az energiabeviteledet.

Ezt is szeretjük