Mennyi időt kell télen a szabadban töltened?
Az ajánlott minimum
Nem szerencsés téli álmot aludnod a hidegebb hónapokban. Erősítsd az immunrendszerered!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasztól őszig tartó időszakban legtöbben szívesen töltik szabadidejüket odakint, míg a téli hónapokban közülük sokan inkább a házimozira és a kanapé ölelésére szavaznak.

Pedig a hideg évszakban is érdemes szabadtéri programokat szervezni, és még a náthától sem kell tartanod - derül ki a Harvard Health Publication egy korábbi hírleveléből.

Mennyi időt töltesz a szabadban télen?

Erősítsd az immunrendszered!

A szabad levegőn történő mozgás hatására fokozódik a tüdőd légcseréje, a vérkeringésed felgyorsul. Mindennek köszönhetően pedig erősödik az immunrendszered.

Ehhez azonban nem elegendő az a tíz perc, amíg elsétálsz a buszmegállóba. Legalább napi fél órát érdemes télen a szabadban töltened, a hétvégéken pedig tégy nagyobb sétákat közeli parkokban, erdőben.

Szezonális depresszió és D-vitamin-hiány ellen!

A rövid nappalok rossz hatással lehetnek a közérzetedre is, akár szezonális depresszió is kialakulhat ilyenkor.

 

A téli depresszió jelentkezése kéz a kézben jár a szervezet ilyenkor alacsonyabb D-vitamin-szintjével. Szakértők szerint a D-vitamin-hiány rengeteg embert érinthet, és kialakulásának legfőbb oka, hogy a bőr nem jut hozzá a szükséges mennyiségű napfényhez. Ennek következtében növekszik a csonttörés kockázata, valamint csökken a szervezet védekezőképessége. Érdemes tehát napközben is minél több időt töltened a szabadban - ezt azonban leginkább a hétvégén teheted meg.

Tudtad?
A végtagok kihűlésének oka, hogy hidegben a bőr összehúzódik, és a véráramlás a felszínen kevésbé, inkább a belső szervek körül válik élénkké. Ezzel a mechanizmussal a szervezet a létfontosságú szerveket védi a kihűléstől.

Félsz, hogy náthás leszel?

Sokan azért választják a kinti hideg helyett az otthon melegét, mert tartanak a légúti betegségektől. A téli hónapokban valóban gyakoribbak a megfázásos megbetegedések, ám azt fontos tudnod, hogy a náthát vírusok okozzák, nem pedig a hideg idő.

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

A kinti alacsony hőmérséklet pusztán azzal hajtja a kórokozók malmára a vizet, hogy a hidegben - valamint a fűtésszezonnak köszönhetően - a nyálkahártyák kiszáradnak, ezáltal nehezebben állnak ellent a kórokozóknak. Korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz a náthával kapcsolatos tévhitekről.

Ezt is szeretjük