Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő tápanyagban gazdagok: 8 leveles zöldség, amit fogyassz gyakrabban
Az egészséges, vitaminokban gazdag leveles zöldségeket sokkal gyakrabban kellene fogyasztani.
A zöld leveles zöldségek bővelkednek a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban. Hasznos tápanyagaik gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatással bírnak, így mérséklik a betegségek kialakulásának kockázatát.
A leveles zöldségek a kiegyensúlyozott, változatos étrend fontos részét képezik, alacsony kalóriatartalmuk miatt a fogyókúrázók számára is ideálisak, de temérdek egészségügyi előnnyel is járhat gyakori fogyasztásuk.
Ételek leveles zöldségekből
A leveles zöldségekben megtalálható tápanyagok - többek között a kálium, a magnézium, az A- vagy a K-vitamin - csökkentik az elhízás, a szív-érrendszeri betegségek, a vérnyomásproblémák, a daganatos megbetegedések, sőt, a szellemi hanyatlás kockázatát is.
Pótolják a vitaminokat, ásványi anyagokat a szervezetből, érdemes tehát gyakran a tányérra kerülniük. Akár a mediterrán étrendbe is beilleszthetők - erről korábbi cikkünkben olvashattál bővebben.
(Képek: Getty Images Hungary.)
Csökkentik a vérnyomást, megelőzik az infarktust: 10 vacsoraötlet a szív egészségéért
A szívvédő ételekkel sokat tehet az ember az egészségéért.
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- egészséges életmód
- ital
Serkenti az emésztést, kihajtja a felesleges vizet a testből: 8 reggeli turmix zabpehelyből
- magas vérnyomás
- szívbetegség