Magas a vérnyomásod? 10 étel, amiből naponta kellene fogyasztanod - Nemcsak a sótartalom számít

A magasvérnyomás-betegséggel élőknek nemcsak az alacsony sótartalomra kell figyelniük.

cékla
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magasvérnyomás-betegség a leggyakoribb szív- és érrendszeri problémák közé tartozik, melyet a genetika mellett életmódbeli tényezők is befolyásolnak: az elhízás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a helytelen táplálkozás mind-mind hatással lehet rá.

A magas vérnyomás megnöveli a stroke, a szívinfarktus, továbbá a szív- és veseelégtelenség kialakulásának kockázatát is, ezért feltétlenül komolyan kell venni. Noha néhány okot nem, vagy csak nehezen lehet orvosolni, az étkezési szokások akár már egy kis körültekintéssel, pár egyszerű szabály betartásával is megváltoztathatók.

Ételek magas vérnyomás ellen

Sokak számára a magasvérnyomás-diéta egyet jelent a sófogyasztás visszaszorításával, pedig az étrendi javaslatok ennél sokkal összetettebbek. A keringési rendszert védő diétában szerepe van többek közt a káliumnak, az omega-3 zsírsavnak vagy éppen a magnéziumnak. Néhány étel nagyon könnyen beilleszthető a mindennapokba.

(Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük