Spenótos, epres saláta natúr húsok mellé: így lesz ízletes a diétás fogás is
Ha nem kóstoltad, nem is sejted, milyen fantasztikusan harmonizál egymással az eper és a spenót. Isteni finom salátát is készíthetsz belőlük.

epres spenotsalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyed fogásra vágysz? A tavasz nagy kedvencei, az eper és a spenót együtt is tökéletesek. Főleg, ha karakteres feta sajttal és mandulaforgácsokkal bolondítod meg. Ez a saláta önmagában és húsok mellé köretnek egyaránt jó választás, és fogyókúra alatt is bátran eheted. A selymes, balzsamecetes öntettől nyeri el a különleges zamatát. 

Epres spenótsaláta receptje

Hozzávalók:

A salátához

  • 50 dkg bébispenót
  • 30 dkg eper
  • 10 dkg feta
  • 2 evőkanál hámozott, szeletelt mandula
  • frissen őrölt bors

Az öntethez

  • 1.5 dl extra szűz olívaolaj
  • 0.5 dl balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot alaposan mosd meg, és tedd egy salátástálba. Az epret is tisztítsd meg, szeleteld fel, és rakd a spenóthoz. Morzsolj rá feta sajtot, szórd meg frissen őrölt borssal és szeletelt mandulával.
Az öntethez az olívaolajat keverd össze a balzsamecettel, a mézzel és a mustárral. Öntsd a salátára, óvatosan forgasd össze, és tálalásig tartsd a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Finom köret többek között currys pácban sült csirkeszárnyak mellé.

Ezt is szeretjük