A legaljasabb módszereket vetik be: a rendőrség is figyeli az egészségügyi termékbemutatókat

Nem szabad bedőlni.

Egészségügyi termékbemutató csalás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma is nagyon gyakorinak számítanak az egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékbemutatók, melyekre általában személyre szóló meghívót adnak a fontosság látszatát keltve, vagy épp telefonon keresnek meg, és nyújtanak kihagyhatatlanként kínált lehetőséget.

A termékbemutatók gyakran zárt körűek, és úgynevezett állapotfelméréssel kötik össze őket, melynek során szinte biztos, hogy bebizonyosodik valamiféle probléma, melyre kínálnak is megoldást. A termékek azonban rendkívül drágák, annak ellenére, hogy sokszor semmivel sem hatásosabbak, mint máshol kínált, olcsóbb verzióik.

Az ilyen termékbemutatók gyakran élnek a nyomásgyakorlás aljas módszerével, emellett kifejezetten azokat igyekeznek manipulálni, akik idősek, és aggódnak a maguk vagy családjuk egészségi állapota miatt, illetve, akiknek a családjában vannak krónikus betegséggel küzdők. A hasonló termékbemutatókat a rendőrség is szemmel tartja, tisztában van azok visszásságaival, épp ezért a következőkre hívja fel a lakosság figyelmét.

Céljuk, hogy a vevő nyomás alatt hozzon döntést

Az eszközök, termékek forgalmazása legtöbbször termékbemutatókon, házalással, illetve telefonon történő megkeresés során történik. A telefonáló sok esetben egészségügyi szűréssel egybekötött tájékoztató rendezvényre hívja meg az érintettet. Ezen alkalmakkor felmérik a látogatók egészségi állapotát, majd az egészség megőrzésére alkalmas eszközöket kínálnak megvételre.

A termékbemutatók, valamint az állapotfelmérések során az eladók nagyon meggyőzőek, céljuk rávenni a vevőket, hogy döntésüket gyorsan és ott helyben, nyomás alatt, kellő átgondolás nélkül hozzák meg. Nagyon fontos ezért, hogy a vásárlás elhatározása előtt tájékozódj, gondold azt át. Nem kötelező ott helyben döntést hozni, és semmilyen egyéb nyomással nem lehet ráhatást gyakorolni a vevőre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sokszor nem valós tényeket állítanak

Az eladó köteles közérthetően tájékoztatást adni a termékről, és a szerződéssel összefüggő kérdésekről is. Abban az esetben, amikor a termékről nem valós tényeket állít az eladó, felmerülhet bűncselekmény elkövetése. Fontos tájékozódni az eladásra kínált termékről: valóban alkalmas-e a kívánt hatás elérésére, segíti-e az egészség megőrzését, javítását?

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy az ilyen rendezvényeken legyenek megfontoltak, és kellő mértékben tájékozódjanak az eladásra kínált termékről. Érdemes tájékozódni a termék áráról más árusítóhelyeken is, vagy az interneten.

El lehet állni a szerződéstől!

Amennyiben szerződéskötésre kerül sor, de meggondoltad magad, vagy észlelted, hogy esetleg nem valós tájékoztatást kaptál, vagy a termék nem felel meg a leírásnak, akkor a vevőt, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint elállás és felmondási jog illeti meg.

Ez a 4 legfontosabb vitamin rák ellen: pótold mindegyiket, hogy megelőzhesd!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Alapvetően bizalmatlannak kell lenni

A rendőrség szerint a házalással kínált termékek esetében alapvetően fontos bizalmatlannak lenni. A felkínált termékek az esetek többségében nem megfelelő minőségűek, használhatatlanok. A házalások, illetve a házalással elkövetett csalásokhoz emellett egyéb bűncselekmények is kapcsolódhatnak, például alkalmi lopások, trükkös lopások, de a betöréses lopások előzetes terepszemléje is megvalósulhat.

Ha hasonló termékbemutató kerül szóba, kérj tanácsot olyan hiteles vagy megbízható személyektől, igazolt szakemberektől, akik e téren járatosak. Minderre fontos felhívni rokonaid, ismerőseid figyelmét is, nehogy csapdába essenek. További információt a Police.hu weboldalon találsz.

Ezt is szeretjük