Darabos eperlekvár tartósítószer nélkül - Ezzel a recepttel jól sikerül a befőzésed
Mentsd át az eper csodás ízét télre, főzz belőle fantasztikus lekvárt!
Összesen 150 találat.
Mentsd át az eper csodás ízét télre, főzz belőle fantasztikus lekvárt!
Néhány kellemes aromájú fűszerrel a fanyar birsalmából kitűnő befőttet készíthetsz. Mutatjuk, hogyan.
Itt az ideje, hogy eltedd télre a zamatos őszibarackbefőttet!
Elég egyszer főznöd finoman fűszerezett házi ketchupot ahhoz, hogy soha többé ne vegyél boltit.
A házi meggylekvár sütikbe, és kenyérre kenve is fantasztikus.
Most gondoskodj az egész évi készletekről, hogy a majdani zimankó idején is élvezhesd a legmagyarosabb zöldséges ételt.
Nem árt felkészülni a közelgő hideg évszakra, és eltenni pár üveggel a kedvenc gyümölcsödből.
Az ősz beköszöntével akár sütőben is készíthetsz szárított fűszeres paradicsomot.
A C-vitamin fele sajnos odavész a hőkezelés során. És mi a helyzet más vitaminokkal?
A birsalmasajt első ránézésre elég furcsa étel - és másodikra is -, jellegzetes színe és állaga kiemeli a többi lekvár és édesség közül.
A szilvalekvár főzése nem gyerekjáték, azonban, ha jól sikerül, egész évben élvezheted.
A lecsó frissen jó, ez tény, azonban, ha télen is szeretnéd majd élvezni a házi étel ízét, arról most kell gondoskodnod.
Befőttet eltenni nem nehezebb, mint lekvárt főzni, és igazán jó érzés a saját készítésű kompótot fogyasztani télen.
A lekvárkészítés jó kis hétvégi program, eperszezonban nem érdemes kihagyni. Készítheted magában vagy rebarbarával.
Likőr, trüffel, lekvár - lepd meg szeretteidet saját készítésű finomságokkal!
Tudd meg, hogy miként készül az eredeti zakuszka, ha pedig ízlik, próbáld ki különböző ízesítésű receptjeinket is!
Hogy a nyár ízeit télen is érezhesd, készíts lekvárt lédús, nyár végi gyümölcsökből! Frissen sült croissantra kenve mesések.
A baracklekvár főzése nagy feladatnak tűnhet, pedig érdemes belevágni. Receptek a nagyitól, és néhány újabb változat ínyenceknek.
A nyár ízeit télen is elővarázsolhatod. Készíts lecsót, tartósítsd, majd, ha a hidegben szeretnéd felidézni a nyarat, csak melegíts fel egy üveggel!
Emlékszel még a nagyi szörpjeire, melyek teljesen felfrissítettek a nagy melegben? Próbáld ki őket magad is, és felejtsd el a bolti változatot!
Habár a nagymama eperlekvárja valószínűleg a legfinomabb, próbáld magad is elkészíteni, és lépj a nyomdokaiba!
Rántás, habarás, blansírozás és a többiek.
A szilva kiválóan erősíti az immunrendszert, most ősszel pedig olcsón és könnyen beszerezhető, ráadásul mindig laktató ételt készíthetsz belőle.
Tanulj a nagyitól, hiszen számtalan olyan házi módszert ismer, amivel megmenthető a leves, élénk színű marad a zöldség, a tészta pedig friss.
A nagy sikerre való tekintettel ismét lecsóreceptekkel kedveskedünk nektek. Legyen vega vagy laktató egytálétel, a lecsó mindig megállja a helyét.
Készítsd el a saját eperlekvárodat. Palacsintához, sütihez vagy sima keksszel is nagyon finom desszert lehet.
A barackot nemcsak édességhez használhatod, bár ahhoz is remek hozzávaló. Ha pedig valami hidegre vágysz, akkor egy pikáns szörbet a megoldás.
Unod már a jól bevált, de unalmas lekvárokat? Íme néhány újítás, ami után még a nagymamád is megnyalná mind a tíz ujját.
Emlékszel még, milyen finomak voltak a nagyi befőttjei? Te se maradj le tőle, hiszen nem is olyan nagy ördöngösség a befőzés! Fakanálra fel!
Ma már mindenre van csodaszer, de mi a teendő, hogy időben megpuhuljon a hús, vagy hogy ne fusson ki a tej? Eláruljuk!