Így tedd el a lecsót!
A nagyiféle, biztos recept
A lecsó frissen jó, ez tény, azonban, ha télen is szeretnéd majd élvezni a házi étel ízét, arról most kell gondoskodnod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó lecsó titka a finom, egészséges, friss hazai összetevőkben rejlik, érett, lédús paradicsom, paprika és jó, ízes vöröshagyma kell bele.

Ha jól készíted el, a leghidegebb tél közepén is élvezheted a nyár eme jellegzetes ízét.

Lecsó befőzése

Hozzávalók:

  • 4 kg zöldpaprika
  • 2 kg paradicsom
  • 8 fej vöröshagyma
  • 0,5 l étolaj

Elkészítés ideje:

1 óra

Elkészítés menete:

Kezdd azzal, hogy mindent előkészítesz, a paradicsomok héját távolítsd el - forró víz alá kell tartani, utána hamar ledobja magáról -, a paprika csumáját távolítsd el a magházzal együtt, a hagymát nagyjából egyenletes darabokra kockázd fel.

Ezután válassz egy jó nagy lábast, melybe minden belefér, majd öntsd bele az olajat, és kezdd el melegíteni.

Ha elérte a megfelelő hőfokot, tedd bele a hagymát, és kezdd el pirítani. Amikor már félig megpirult, hozzáadhatod a paprikát is - ha szereted, egy-egy csípős is belekerülhet -, valamint némi sót.

Ha már egy kicsit összeesett a paprika, hozzáadhatod a meghámozott paradicsomokat is némi sóval egyetemben. Ezután felkerülhet a fedő a lábasra, és közepes lángon addig főzd, amíg a paprika teljesen meg nem puhul. Ha már elég puha, sózd meg még egyszer, annyira, amilyennek szereted, ez már a végleges állapot lesz.

Meleg vízzel átöblített üvegekbe adagold ki a lecsót, majd egyből zárd is le egy celofánréteggel, tartósítószernek erre kerüljön egy nagyon pici szalicil, majd rá a másik réteg celofán, ezzel tulajdonképp kész is vagy.

A teli üvegeket egy pokrócban tedd száraz helyre, majd, ha kihűltek, mehetnek a kamrába, hogy, amikor kedvet kapsz hozzá, csak le kelljen emelni a polcról, kicsit megmelegíteni, és már eheted is. Ha kolbásszal szereted, azt akkor add hozzá, amikor fogyasztod.

OLVASD EL EZT IS!

toltottpaprikal
  • zöldséges
  • nyár

Töltött paprika

uborka lead
  • uborka
  • saláták, zöldséges ételek

Így készítsd el a kovászos uborkát

Ezt is szeretjük