Töltött paprika
Az igazi, magyaros nyári ebéd
A töltött paprika szezonja itt van, hiszen tele a piac friss, ropogós darabokkal, melyek csak a töltelékre várnak.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hagyományos étel lévén kismillió elkészítési változat ismert, van egyszerűsített verzió, amiből nemes egyszerűséggel kimarad a paprika, van húsgolyós, nem húsgolyós és még rengetegféle, most egy hagyományos megoldást mutatunk.

A töltött paprika nyári étel, a friss paprika és a friss, házi paradicsomlé adja meg az igazi zamatát.

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 8 db tv paprika
  • 8 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • só, bors

A paradicsomszószhoz:

  • 1,5 l paradicsomlé
  • olaj
  • só, bors
  • liszt a rántáshoz

Elkészítés ideje:

60 perc

Elkészítés menete:

A rizst főzd félkeményre, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon pirítsd enyhén barnára, ha ezzel megvagy, ezt is tedd félre. Tedd egy tálba a húst, üsd bele a tojást, add hozzá a hagymát és a rizst, valamint a pirospaprikát, és sózd, valamint borsozd meg ízlésednek megfelelően. Ha ezzel megvagy, a paprikát csumázd ki, és kedvtől függően golyókat formálva vagy anélkül tömd bele a húst.

Arra figyelj, hogy ne legyen túl feszes, mert a paprika a főzéskor szétrepedhet. A paprikákat helyezd el egy lábasban. A paradicsomlevet sózd meg - ha úgy szereted, adj hozzá cukrot is - , majd öntsd fel vele a paprikákat. Forrald fel, majd vedd kis lángra, fedd le, és hagyd egy óráig együtt főni az egészet. Ha letelt az egy óra, készíts rántást, öntsd fel egy kis vízzel, és add hozzá a lábas tartalmához, így főzd még együtt pár percig sűrű kevergetés mellett, ezután leveheted és kész.

A kép a miavacsi.blogspot.com oldalról származik.

Még több hazai íz!

Ha a magyaros ételek nélkül nem tudsz létezni, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Blog.hu ajánló