Töltött paprika
Az igazi, magyaros nyári ebéd
A töltött paprika szezonja itt van, hiszen tele a piac friss, ropogós darabokkal, melyek csak a töltelékre várnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hagyományos étel lévén kismillió elkészítési változat ismert, van egyszerűsített verzió, amiből nemes egyszerűséggel kimarad a paprika, van húsgolyós, nem húsgolyós és még rengetegféle, most egy hagyományos megoldást mutatunk.

A töltött paprika nyári étel, a friss paprika és a friss, házi paradicsomlé adja meg az igazi zamatát.

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 8 db tv paprika
  • 8 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • só, bors

A paradicsomszószhoz:

  • 1,5 l paradicsomlé
  • olaj
  • só, bors
  • liszt a rántáshoz

Elkészítés ideje:

60 perc

Elkészítés menete:

A rizst főzd félkeményre, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon pirítsd enyhén barnára, ha ezzel megvagy, ezt is tedd félre. Tedd egy tálba a húst, üsd bele a tojást, add hozzá a hagymát és a rizst, valamint a pirospaprikát, és sózd, valamint borsozd meg ízlésednek megfelelően. Ha ezzel megvagy, a paprikát csumázd ki, és kedvtől függően golyókat formálva vagy anélkül tömd bele a húst.

Arra figyelj, hogy ne legyen túl feszes, mert a paprika a főzéskor szétrepedhet. A paprikákat helyezd el egy lábasban. A paradicsomlevet sózd meg - ha úgy szereted, adj hozzá cukrot is - , majd öntsd fel vele a paprikákat. Forrald fel, majd vedd kis lángra, fedd le, és hagyd egy óráig együtt főni az egészet. Ha letelt az egy óra, készíts rántást, öntsd fel egy kis vízzel, és add hozzá a lábas tartalmához, így főzd még együtt pár percig sűrű kevergetés mellett, ezután leveheted és kész.

A kép a miavacsi.blogspot.com oldalról származik.

Még több hazai íz!

Ha a magyaros ételek nélkül nem tudsz létezni, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Ezt is szeretjük