Így készítsd el a kovászos uborkát
Ínycsiklandó nyári savanyúság
A nyári ebédek egyik elengedhetetlen kelléke a jó savanyúság, készítsd el saját kezűleg, isteni lesz.

Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

2020-tól élőben retusálhatod a bőröd: nagyot ígér a kütyü »

Ezt a sminket tedd fel, ha beesett szemekkel ébredsz: eltünteti a fáradtság nyomait »

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó hideg kovászos uborkának már az illatától is összefut a nyál az ember szájában, kellemes savanykás íze pedig egészen frissítő élmény a nagy nyári melegben.

A hagyományos recept nagyjából mindenhol egyforma, de kicsi eltérés mindegyikben előfordul, próbálj ki több változatot is!

Kovászos uborka

Hozzávalók:

  • 2 kg fürtös uborka
  • 2 csokor kapor
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 2 nagy szelet kenyér
  • 2 babérlevél
  • só, víz

Elkészítési idő:

Egy-két nap.

Elkészítés menete:

Végy elő egy jó nagy - két-három literes - dunsztosüveget, ebbe kerülnek majd a hozzávalók. Az uborkákat jó alaposan mosd meg, a végeiket vágd le, az oldalaikat pedig nagyjából egy centi mélyen vágd be, végig. Az üveg aljába tegyél egy csokor kaprot, majd ezután pakold be az uborkákat, lehetőleg függőlegesen. Ha ezzel megvagy, tégy fel egy lábasban vizet melegedni - az üveg méretének megfelelő mennyiséget - addig, amíg langyos nem lesz, oldj fel benne sót, nagyjából literenként egy evőkanálnyit, és öntsd fel vele az uborkát.

Ezután tedd az üvegbe a gerezdekre szedett fokhagymát, a másik csokor kaprot, és az egész tetejére jöhet a kenyér. Kistányérral fedd le, és tedd ki a napra, hogy elkészülhessen. Egy nap múlva már kóstolhatod, ha ízre megfelelő, akkor nincs más dolgod, mint egy dobozba tenni a levével együtt és jól lehűteni. 

Még több hazai finomság!

Ha szereted a magyaros ízeket, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük