Szilvalekvár házilag, ahogy a nagyi csinálta

Próbáld ki!

A szilvalekvár főzése nem gyerekjáték, azonban, ha jól sikerül, egész évben élvezheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Anno, valahol a Facebook és a kőbalta között félúton még igazi közösségi élmény volt a szilvafőzés, egyrészt időigényes mivolta miatt, másrészt azért, mert igen nagy mennyiségű gyümölcsöt dolgoztak fel egy-egy ilyen alkalommal, mára azonban lényegesen lerövidült a folyamat. 

A kevergetés igen fárasztó műveletét egy jól bevált módszerrel egyszerűen kihagyhatod.

Szilvalekvár házilag

Hozzávalók:

  • 7 kg szilva
  • 1 kg cukor
  • 2 dl 10%-os ecet
  • olaj

Elkészítés ideje:

8 óra

Elkészítés menete:

A szilvalekvár a szilva beszerzésénél kezdődik, ügyelj arra, hogy főzésre alkalmas szilvákat válogass kedvenc zöldségesednél. A megfelelő gyümölcs nem túl nagy, kicsit már puha, a bőre picit megereszkedett, és nincs benne kukac, valamint nem is rothad.

Ha megvannak a megfelelő példányok, vedd elő a létező legnagyobb lábasodat vagy a szomszédét, majd kend ki az oldalát olajjal. Amint ezzel készen vagy, a kimagozott, átmosott szilvát dobd be a fazékba, majd mehet rá a cukor és az ecet is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezután egyszerűen gyújts alá, nagyon kis tűzön nagyjából hét óráig főzd, amikor már nagy buborékokat enged, akkor emeld meg a hőfokot, és csak ezután kell kevergetned, mintegy 40 percig. Ne várd meg, míg nagyon sűrű lesz főzéskor, mert hűlés közben még sűrűsödik majd. Ha úgy látod, hogy kész, szedd ki üvegekbe, és tedd el télire.

Gyümölcsök mindenek felett!

A gyümölccsel készült édességeket mindenki imádja, ha szükséged van néhány új ötletre, nézz be képgalériánkba!

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük