Így készülnek a legfinomabb házi szörpök

Emlékszel még a nagyi szörpjeire, melyek teljesen felfrissítettek a nagy melegben? Próbáld ki őket magad is, és felejtsd el a bolti változatot!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztosan a szádban érzed a nagyi szörpjének ízét, amit kislánykorodban kóstoltál. Ő friss gyümölcsökből készítette, így biztosan mentes volt a  tartósítószertől. Nem beszélve arról, hogy a bolti változatokban szinte alig van gyümölcs.

Hidd el, elkészítése nem nagy ördöngösség, próbáld ki hát receptjeinket, és vendégeld meg a nagymamádat egy kis frissítővel.

A készítésnél figyelj, hogy az üvegek, melyekbe a kész szörpöt töltöd, sterilizálva legyenek - erre a legegyszerűbb módszer, ha forrásban lévő vízbe teszed őket 10 percre.

Áfonyaszörp

Hozzávalók:

  • 3 kg áfonya
  • 2 kg cukor
  • 1 dkg citromsav

Az áfonyát jkevés vízzel öntsd fel, majd kezdd el főzni. Amikor a gyümölcs jól szétfő, passzírozd át egy szitán vagy gézlapon.

Adj hozzá literenként 40 dkg cukrot, és főzd fel. Ekkor tedd bele a citromsavat, töltsd sterilizált üvegekbe, és hagyd kihűlni.

Hársfavirágszörp

Hozzávalók:

  • 10 l víz
  • 1 kg hársvirág
  • 1 kg cukor
  • 2 citrom
  • 1 dkg citromsav

A citromot karikázd fel. A vízbe tedd bele a hársfavirágot, a cukrot, a citromkarikákat és a citromsavat. Egy napig állítsd napsütéses helyre, majd szűrd le, és töltsd üvegekbe. Hűtőben tárold.

Bodzaszörp

Hozzávalók:

  • 4 kg bodza
  • 3 kg cukor
  • 1,5 citrom
  • 5 dkg barnacukor

A megtisztított bodzát nyersen mixeld össze. Add hozzá a cukrot, a barnacukrot és a kifacsart citromlevet, és addig főzd, amíg a cukor elolvad. Töltsd üvegekbe, a kupak alá tegyél celofánt, majd dunsztold be meleg pokrócba, és hagyd úgy egy-két napig. Utána vízzel felhígítva már fogyaszthatod is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Gyömbéres citromszörp

Hozzávalók:

  • 1,5 kg cukor
  • 8 citrom
  • kis darab gyömbér
  • 5 dl víz

A vizet a cukorral keverd össze, és főzz belőle sűrű szirupot. Reszeld bele a citromok héját és az apróra vágott gyömbért, és hagyd még 5 percig főni, majd vedd le a tűzről. Facsard bele a citromok levét, és egy napig pihentesd. Másnap szűrd le, és töltsd üvegekbe.

Málnaszörp

Hozzávalók:

  • 3 kg málna
  • 1 kg cukor
  • 1 dkg citromsav

A málnát öntsd fel pici vízzel, és kezdd el főzni. Amikor már majdnem teljesen szétfőtt, botmixerrel törd össze, add hozzá a cukrot, és főzd fel. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a citromsavat, majd töltsd üvegekbe, és hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük