Darabos eperlekvár tartósítószer nélkül - Ezzel a recepttel jól sikerül a befőzésed
Mentsd át az eper csodás ízét télre, főzz belőle fantasztikus lekvárt!

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

Rózsás gyűrű házilag: percek alatt elkészítheted »

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi eperlekvárnak nincs párja. Sütikbe, palacsintákba vagy kenyérre kenve is kitűnő. Ezzel az egyszerű módszerrel nem kell a kánikulában hosszú órákon át a forró tűzhely mellett ácsorognod.

Befőzés közben ügyelj arra, hogy véletlenül se kerüljön szennyeződés, morzsa a lekvárba, különben könnyen megromlik. Felbontást követően feltétlenül tartsd a hűtőben. 

Darabos eperlekvár

Hozzávalók

  • 4 kg eper
  • 1,6 kg kristálycukor
  • 1 citrom

Elkészítés ideje: 1 óra, pihentetés: 1 nap

Az egészséges eperszemeket csumázd ki, majd több vízben alaposan mosd meg. Rakd egy nagyobb fazékba, és szórd meg cukorral. Fedd le, majd hagyd állni 24 órán át. Másnap botmixerrel pépesítsd úgy, hogy nagyobb gyümölcsdarabok is maradjanak benne. Rakd a tűzhelyre, és közepes lángon, kevergetve főzd a forrástól számítva 20 percig. Közben szedd le a habját, és facsard hozzá a citrom levét.

Ha a lekvár elég sűrű, és tányérra cseppentve nem folyik szét, szedd sterilizált, felmelegített üvegekbe. A legegyszerűbben úgy tudod fertőtleníti őket, ha mosogatógépbe rakod, és 65-70 fokon lefuttatsz egy programot. A másik megoldás, hogy az üvegeket 10-15 percig főzöd egy nagy fazékban. Amikor megtöltöd őket, jól zárd le, és fordítsd fejre tíz percre. Rakd a lekvárokat plédek közé, és hagyd ott kihűlni két-három nap alatt. 

Blog.hu ajánló