5 különleges lekvár
Amiket a nagyi sem ismert
Unod már a jól bevált, de unalmas lekvárokat? Íme néhány újítás, ami után még a nagymamád is megnyalná mind a tíz ujját.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Jónak hiszed, pedig ártasz vele: 4 dolog, amit ne csinálj, ha fogyni akarsz »

11 divatos frizura félhosszú hajból: csak néhány hullámcsat kell hozzá! »

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cseresznye-egres dzsem

Hozzávalók:

  • 2 kg érett cseresznye
  • 1 kg egres
  • 1 kg cukor

A cseresznyét jól mosd meg, szárazd le, és magozd ki. Az egrest mosd meg, és a végeit vágd le. Egy fazékban a gyümölcsöket a cukorral főzd 20 percig. Forrón töltsd üvegekbe, majd zárd le, és egy pillanatra állítsd fejre. Szárazon dunsztold ki.

Ecetes szilvalekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg szilva
  • 1 dl ecet
  • 1 kg cukor

Egy lábasba öntsd bele az ecetet, tedd rá a kimagozott szilvát, szórd rá a cukrot. Egy éjszakán át hagyd állni. Másnap tedd fel főni, de egyszer sem szabad megkeverni. 3-4 óra múlva töltsd üvegekbe, kösd le, és másnapig száraz dunsztban hagyd kihűlni.

Narancsdzsem

Hozzávalók:

  • 10 db narancs
  • 3 db citrom
  • 30 dkg cukor
  • 1 kg zselécukor

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, és nagyon vékonyan hámozd meg. 10 dekányit ebből a héjból vágj finom csíkokká, melyet 7 és fél deci vízzel és 30 dkg cukorral fedő alatt főzz 15 percig. A gyümölcshúsokat hártyázd le, és vágd apróra, majd keverd bele a héjas szirupba. 20 percig lefedve forrald, majd hűtsd le. Ugyanannyi zselécukrot keverj bele, 2 percig forrald, majd forrón töltsd üvegekbe, és zárd le.

Sárgarépalekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 4 citrom leve
  • 2 citrom héja
  • 1 kg porcukor
  • 12 db keserűmandula

A répát tisztítsd meg, és szeleteld karikákra, tedd lábasba, és annyi vizet önts rá, amennyi ellepi. Lassú forrás mellett főzd egészen puhára, majd nyomd át. A mandulát a héjával együtt reszeld meg, és az összes hozzávalót gyengén főzd össze. Keverj bele 4 evőkanál rumot, és forrón töltsd üvegekbe, zárd le, majd fejreállítva szárazon gőzöld ki.

Áfonya-alma lekvár

Hozzávalók:

  • fél kg áfonya
  • 60 dkg alma
  • 1 rúd kikapart vanília
  • 1 kg zselécukor

Az áfonyát válogasd ki, mosd meg, és szitán csepegtesd le. Az almát hámozd meg, a magházát távolítsd el, és vágd apró darabokra. A gyümölcsöket a vaníliavelővel és a zselécukorral keverd el, és állandóan kevergetve főzd 4 percig. Forrón töltsd üvegekbe, és azonnal zárd le.

Blog.hu ajánló