5 különleges lekvár
Amiket a nagyi sem ismert
Unod már a jól bevált, de unalmas lekvárokat? Íme néhány újítás, ami után még a nagymamád is megnyalná mind a tíz ujját.
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Cseresznye-egres dzsem
Hozzávalók:
- 2 kg érett cseresznye
- 1 kg egres
- 1 kg cukor
A cseresznyét jól mosd meg, szárazd le, és magozd ki. Az egrest mosd meg, és a végeit vágd le. Egy fazékban a gyümölcsöket a cukorral főzd 20 percig. Forrón töltsd üvegekbe, majd zárd le, és egy pillanatra állítsd fejre. Szárazon dunsztold ki.
Ecetes szilvalekvár
Hozzávalók:
- 2 kg szilva
- 1 dl ecet
- 1 kg cukor
Egy lábasba öntsd bele az ecetet, tedd rá a kimagozott szilvát, szórd rá a cukrot. Egy éjszakán át hagyd állni. Másnap tedd fel főni, de egyszer sem szabad megkeverni. 3-4 óra múlva töltsd üvegekbe, kösd le, és másnapig száraz dunsztban hagyd kihűlni.
Narancsdzsem
Hozzávalók:
- 10 db narancs
- 3 db citrom
- 30 dkg cukor
- 1 kg zselécukor
A gyümölcsöket alaposan mosd meg, és nagyon vékonyan hámozd meg. 10 dekányit ebből a héjból vágj finom csíkokká, melyet 7 és fél deci vízzel és 30 dkg cukorral fedő alatt főzz 15 percig. A gyümölcshúsokat hártyázd le, és vágd apróra, majd keverd bele a héjas szirupba. 20 percig lefedve forrald, majd hűtsd le. Ugyanannyi zselécukrot keverj bele, 2 percig forrald, majd forrón töltsd üvegekbe, és zárd le.
Sárgarépalekvár
Hozzávalók:
-
1 kg sárgarépa
-
4 citrom leve
-
2 citrom héja
-
1 kg porcukor
-
12 db keserűmandula
A répát tisztítsd meg, és szeleteld karikákra, tedd lábasba, és annyi vizet önts rá, amennyi ellepi. Lassú forrás mellett főzd egészen puhára, majd nyomd át. A mandulát a héjával együtt reszeld meg, és az összes hozzávalót gyengén főzd össze. Keverj bele 4 evőkanál rumot, és forrón töltsd üvegekbe, zárd le, majd fejreállítva szárazon gőzöld ki.
Áfonya-alma lekvár
Hozzávalók:
-
fél kg áfonya
-
60 dkg alma
-
1 rúd kikapart vanília
-
1 kg zselécukor
Az áfonyát válogasd ki, mosd meg, és szitán csepegtesd le. Az almát hámozd meg, a magházát távolítsd el, és vágd apró darabokra. A gyümölcsöket a vaníliavelővel és a zselécukorral keverd el, és állandóan kevergetve főzd 4 percig. Forrón töltsd üvegekbe, és azonnal zárd le.
OLVASD EL EZT IS!

- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves

- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek

- eper
- leves