Ropogós cseresznyebefőtt tartósítószer nélkül
Mentsd át üvegbe a cseresznye zamatos ízét, készíts belőle befőttet az egyik legegyszerűbb módon.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem vagy túl rutinos, ezzel a recepttel akkor is sikerülni fog a befőzés. A gyümölcsszegény időszakban különösen jól jön majd a házi cseresznyebefőtt. Önmagában is csodás, de sütikbe is felhasználhatod.

Befőzés során légy nagyon körültekintő, ha bármilyen kisebb szennyeződés is kerül a kompótba, könnyen megromlik. Hűvös, száraz helyen tartósítószer nélkül is eláll akár évekig. Felbontás után feltétlenül tartasd a hűtőben. 

cseresznyebefott

Cseresznyebefőtt

  • 3 kg cseresznye
  • 15 dkg cukor
  •  2 l víz

Elkészítés ideje: 1 óra

A cseresznyét válogasd ki, csak és kizárólag egészséges szemeket használj a befőtthöz. A szárát távolítsd el, és mosd meg alaposan. Érdemes 20-30 percre beáztatni, így a kukacok is kijönnek a gyümölcsből. Öblítsd át, csepegtesd le. A vizet forrald fel a cukorral, és hűtsd ki. Akár fahéjjal és szegfűszeggel is ízesítheted.

Az üvegeket sterilizáld. Erre az egyik legegyszerűbb megoldás, ha alaposan elmosod és leöblíted őket, majd nedvesen a mikróba teszed, és egy-két percig a legmagasabb fokozaton járatod. Rendezd a cseresznyéket üvegekbe, rakj mindegyikre szorosan fóliát, majd jól csavard rájuk a fedőt. Egy lábosba vagy tepsibe önts vizet háromnegyedig, és pakold bele az üvegeket. Kezdd melegíteni, majd gyöngyözve forrald 20-25 percig. Még forrón rakd a befőtteket plédek közé, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűlnek. Tartsd száraz, hűvös helyen. 

Blog.hu ajánló