4 kedvenc szilvás recept
A szilva kiválóan erősíti az immunrendszert, most ősszel pedig olcsón és könnyen beszerezhető, ráadásul mindig laktató ételt készíthetsz belőle.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig nem kedvelted a szilvát, ezek a receptek akkor is meghozzák hozzá a kedvedet. A nehezebbtől haladva a könnyebb felé, biztos találsz olyat, amit még ma elkészítenél.

Miért is ne? A szilva jó antioxidáns, tele van vitaminokkal, védi az immunrendszeredet, olcsó és még finom is!

Hagymás-szilvás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 45 dkg lebőrözött csirkecomb
  • 25 dkg szilvaszem
  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 1,5 dl tokaji bor
  • 2 szelet angolszalonna
  • 2 evőkanál szilvalekvár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 húsleveskocka
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

A húsleveskockából főzz négy deciliternyi húslevest. A szilvaszemeket magozd ki, majd negyedeld el, a gyöngyhagymát felezd.

Az olajon a szalonnát pirítsd meg, ha kész, az olaj és a szalonnazsír keverékében süsd ki a hagymát, a húst és a fokhagymát. Ha megpirultak, tedd vissza a szalonnát, és add hozzá a szilvát. Keverd hozzá a cukrot, a tokajit, a lekvárt és végül a húslevest. Ezután 20 percig párold az egészet, majd, ha a hús és a szilva is puha, keverd bele az étkezési keményítőt. Friss, ropogós kenyérrel kínáld.

Rumos szilva

Hozzávalók:

  • 1,5 kg szilva
  • 1 kg cukor
  • 2 dl rum
  • 2 g citromsav

Egy finom sütemény-alapanyag, ami egy óra alatt elkészül, és sokáig eltartható.
Készíts elő egy kétliteres befőttesüveget a fedőjével együtt. Csak ép és nem túl érett szilvát válogass ki ehhez, és a szilvát magozd ki úgy, hogy az egyik végét levágod, és a magot óvatosan kicsúsztatod belőle. A lényeg, hogy a szilva ne essen szét a kezedben. Ezután mosd meg a szilvákat, csepegtesd le, majd rakd az üvegbe. Három deci vízben oldd fel a cukrot és a citromsavat, és állandó keverés mellett 10 percig főzd. A habot szedd le, és öntsd a szirupot a szilvára. Ha kihűlt, öntsd rá a rumot, és jól zárd le az üveget.

Rántott szilva

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg kekszdara
  • 20 dkg olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 15 dkg szilvalekvár

A szilvát az előbbi módszerrel magozd ki, forgasd először lisztbe, majd felvert tojásba, végül kekszdarába. Az olajat forrósítsd fel egy serpenyőben, és süsd ki benne a szilvákat. A vörösborból és a szilvalekvárból készíthetsz hozzá öntetet - ehhez csak keverd jól össze a két hozzávalót, és melegítsd át egy kicsit.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Szilvás lepény

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre tej
  • 5 dkg vaj
  • negyed bögre olaj
  • negyed bögre barnacukor
  • 2 tojás
  • 15 g élesztő
  • fél kg szilva

Futtasd fel az élesztőt a cukros tejben. A lisztet, a tojások sárgáját, a lágy vajat, az olajat, a cukrot keverd el a tejjel. Öntsd hozzá az élesztőt, és keverd el jól. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd össze a tésztával. A tésztát hagyd kelni, majd öntsd kiolajozott tepsibe. A félbevágott, kimagozott szilvákat egy rétegben tedd a tetejére, és tűpróbáig süsd.

Ezt is szeretjük