Így készül a világ legfinomabb házi ketchupja
Elég egyszer főznöd finoman fűszerezett házi ketchupot ahhoz, hogy soha többé ne vegyél boltit.

Így készül a világ legfinomabb házi ketchupja
Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

Dianát így csak ritkán láthattuk: ilyen volt, amikor nem a nyilvánosságnak öltözködött »

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha tele van a kerted paradicsommal, vagy jó áron jutsz hozzá a piacon, tégy el most ketchupot télire! Biztos lehetsz abban, hogy egy nagy adag vitaminbomba kerül a kamrád polcaira. Ez a házi ketchup tartósítószert sem tartalmaz.

Hozzávalók 35 decihez:

  • 2 kg paradicsom
  • 25 dkg zeller
  • 15 dkg cukor
  • 4 vöröshagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 pritamin paprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • fél dl almaecet
  • fél teáskanál őrölt bors
  • fél teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát, a paprikát és a zellert vágd nagyon apróra. A legjobb, ha robotgépbe teszed, így villámgyorsan végzel az aprítással. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a hagymát. Ha üveges, mehet hozzá a paprika és a zeller. Kis lángon öt percig párold, majd nyomd hozzá a fokhagymát, és hagyd további öt percig puhulni. Keverd hozzá a megtisztított, kisebb darabokra vágott paradicsomot, a fűszereket, öntsd hozzá az ecetet, és főzd körülbelül egy órán át kis lángon. A főzési idő a paradicsom levességétől függően változhat. Közben kóstold meg, nem kell-e még hozzá cukor vagy ecet. Addig főzd, amíg a paradicsom pépessé válik.

Ha kicsit kihűlt, a szószt tedd turmixgépbe, vagy botmixerrel pépesítsd. Hogy sűrűbb, selymesebb legyen, rakd még vissza a tűzhelyre, és hagyd rottyanni néhányat. Ha kész, merőkanállal szedd a ketchupot sterilizált üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejre öt percre. Tedd száraz dunsztba, tehát jól takard be pléddel, és várd meg, amíg kihűl. Felbontásig száraz, hűvös helyen tárold.

Blog.hu ajánló