4 újabb lecsóvariáció
A nagy sikerre való tekintettel ismét lecsóreceptekkel kedveskedünk nektek. Legyen vega vagy laktató egytálétel, a lecsó mindig megállja a helyét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az isteni, zöldséges lecsót frissen is fogyaszthatod, vagy el is tehetsz belőle üvegekben, hogy később csak elő kelljen kapni a polcról.

Változtass egy kicsit a már jól ismert, agyonfőzött recepteden, és bolondítsd meg egy-két új hozzávalóval.

Lecsó alaprecept

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 1 kg paprika
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • pár szem paradicsom
  • kevés kömény
  • bors
  • pirospaprika
  • csípős paprikakrém
  • olívaolaj

A hagymát vágd apróra, kevés olívaolajon dinszteld meg, közben dobj hozzá egy gerezd reszelt fokhagymát.

Hintsd meg pirospaprikával, csipetnyi őrölt köménnyel, sóval és frissen őrölt borssal, majd add hozzá a vékony karikákra vágott paprikát és pár kanálnyi csípős paprikakrémet. Fedő alatt párold, amíg már majdnem puha, ezután pár szem hámozott paradicsomot adj hozzá.
Víz hozzáadása nélkül főzd készre. Ha a húsos változatra szavazol, akkor a felkarikázott kolbászt és a feldarabolt szalonnát a paradicsommal együtt tedd bele. Ehhez szinte bármilyen köret jó - rizs, tarhonya, krumpli, kenyér, vagy akár üthetsz rá tojást is.

Cukkinis lecsó

Hozzávalók:

  • 3-4 paradicsom
  • 2-3 cukkini
  • 3-4 paprika
  • fél erős zöldpaprika
  • húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • Piros Arany
  • pirospaprika
  • kolbász
  • olaj

Kevés olajon pirítsd le a szalonnát, majd add hozzá az apróra vágott hagymát. Dinszteld meg, és ízesítsd kevés Piros Arannyal. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, és főzd pépesre. Ehhez add a felkockázott cukkinit és a paprikát, majd hintsd meg pirospaprikával. Amikor levet ereszt, mehet bele a kolbász. A szalonnát és a kolbászt ki is hagyhatod, anélkül is nagyon finom.

Tejfölös lecsó rizzsel

Hozzávalók:

  • 1 pohár tejföl
  • 1,5 bögre rizs
  • 2-3 nagyobb paradicsom
  • 1-2 fehér paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • víz
  • őrölt pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors
  • kevés olaj

Készítsd el a lecsót az alapreceptnek megfelelően. Amikor levet eresztettek a zöldségek, add hozzá a rizst, kicsit pirítsd meg, majd öntsd fel három bögre vízzel. Fűszerezd borssal, ételízesítővel, és morzsold bele a leveskockát. Addig főzd, amíg a rizs meg nem puhul. Ha kész, zárd le, és keverd hozzá a tejfölt.

Olaszos lecsó

Hozzávalók:

  • 1 konzerv egész paradicsom
  • 5 paradicsom
  • 5 paprika
  • olívabogyó
  • ízes kolbász
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • oregánó

A zúzott fokhagymát olajon pirítsd meg, add hozzá a felkarikázott paprikát, a paradicsomot és a paradicsomkonzervet. Amikor már kezd puhulni a paprika, tedd hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt és az olívabogyókat. Sózd, borsozd, és ízesítsd oregánóval.

Tofus lecsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag tofu
  • 4-5 paradicsom
  • 4-5 paprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • kakukkfű
  • olaj

Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a felkarikázott paprikát, a feldarabolt paradicsomot, és fűszerezd. 10 perc után beleteheted a felkockázott tofut, és még 10-15 percig hagyd főni.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük