Házi meggylekvár a nagymama receptje alapján
Nincs benne semmi tartósítószer
A házi meggylekvár sütikbe, és kenyérre kenve is fantasztikus.

Házi meggylekvár a nagymama receptje alapján
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szívvel-lélekkel készített házi lekvárral nem lehet versenyezni. Szánj néhány órát a befőzésre. A most eltett meggylekvárral ősszel és télen is hódíthatsz. Ha nem akarod, hogy darabos legyen, botmixerrel még pürésítheted.

Házi meggylekvár

Hozzávalók

  • 5 kg meggy
  • 2.5 kg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, a szárrészt távolítsd el, majd magozd ki. Kézzel akár egy kicsit meg is nyomkodhatod. Tedd a gyümölcsöt egy alaposan kimosott zománcos lábosba. Kezdd el főzni kis lángon. Közben a habját egy kis szűrővel szedd le, és főzd körülbelül egy órán át. Ha elfő a leve, add hozzá a cukrot, és főzd még egy órát.

Közben az üvegeket a fedőkkel együtt alaposan mosd és öblítsd el. A sütőben szárítsd meg. Ha a lekvár kész, állítsd az üvegeket egy forró vízzel félig teli tepsibe, majd töltsd mindegyiket tele. A celofánt vizezd be, és simítsd az üvegek tetejére. Zárd le légmentesen a csavarral, és állítsd fejre öt percre. Ezt követően rakd dunsztba, tehát tekerd plédbe, és hagyd benne a lekvárral megtöltött üvegeket néhány napig. Ha kihűlnek, tedd viszonylag hűvös helyre, felbontás után pedig a hűtőbe.

Legyen mesés a közösen töltött idő!

Akár egy hétköznapi társasozásra, fénykép nézegetésre készülsz, akár egy nagyobb ünnepre, ahol összegyűlik a család apraja-nagyja, a Detki Mese mézes linzerekkel megkoronázhatod  az összejöveteleket! Az ikonikus Detki finomságok négyféle ízesítésben elérhetőek, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Kattints és tudj meg többet, vagy készítsd el receptjeink egyikét!

Promóció

Ezt is szeretjük