Gyors, nyár végi gyümölcslekvárok
Hogy a nyár ízeit télen is érezhesd, készíts lekvárt lédús, nyár végi gyümölcsökből! Frissen sült croissantra kenve mesések.
Lassan vége a meleg évszaknak, így addig érdemes gyümölcsökben gazdag voltát kihasználnod, ameddig tart. A következő lekvárok gyorsan megfőzhetőek, csak a tartósításuk hosszadalmasabb.
Készítsd el őket friss gyümölcsökből, és lepd meg a családod a tél közepén is egy kis nyárral! Akár croissantra, akár kalácsra kened, kiváló reggelit produkálhatsz belőle.
Szederlekvár
Hozzávalók:
- 3 kg szeder
- 1 kg cukor
- 1 citrom
- szalicil
A szedret mosd meg alaposan, tisztítsd meg, és tedd egy zománcos edénybe. A cukrot szórd rá, és a kifacsart citrom levével locsold meg.
Hagyd állni 15-20 percet, majd tedd fel főni. Kis lángon, állandó kevergetés mellett főzd sűrűre. Ezután adagold tiszta, meleg üvegekbe, és mindegyik tetejére szórj egy csipetnyi szalicilt.
Az üvegeket dunsztold be melegbe, és egy napig hagyd állni.
Szilvalekvár
Hozzávalók:
- 3 kg szilva
- 30 dkg méz
- 5 szegfűszeg
- 2 citrom
- 2 rúd fahéj
- 1 kávéskanál szalicil
A szilvát vágd félbe, majd magozd ki. A mézet olvaszd fel, és add hozzá a gyümölcsöt. Tedd bele a szegfűszeget és a fahéjat is, valamint a karikára vágott citromokat. Folytonos kevergetés mellett forrald fel, majd még 10 percig főzd, és ekkor keverd bele a szalicilt. Töltsd a megtisztított üvegekbe, kötözd le, és dunsztold be az üvegeket meleg takaróba 1-2 napra.
Gyors őszibarackdzsem
Hozzávalók:
- 2 kg őszibarack
- 1 kg cukor
- fél csomag szalicil
Az őszibarackot hámozd meg, szedd ki a magját, majd darabold fel. Szórd rá a cukrot, és botmixerrel pürésítsd. Amikor a cukor elolvad, töltsd üvegekbe a dzsemet, és szórj a tetejére csipetnyi szalicilt. Kötözd le a tetejét, és már pakolhatod is be a lekvárokat a kamra polcaira.
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy szett féldrágakövekkel27 990 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy beakasztós ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc szögletes cirkónia díszítéssel14 990 Ft
-
Tappancs ezüst nyaklánc cirkóniával8 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített fülbevaló14 990 Ft
Fehérboros körtelekvár
Hozzávalók:
- 2 kg körte
- 60 dkg cukor
- 5 szegfűszeg
- 1 dl fehérbor
- 1 citrom
- szalicil
A körtét hámozd meg, és vékonyra szeleteld fel. A cukorra öntsd rá a bort, és főzz belőle szirupot. Add hozzá a körtét, valamint a karikára vágott citromot és a szegfűszeget. Folytonos keverés mellet forrald fel, majd forrástól számítva még 5 percig főzd. Töltsd tiszta üvegekbe, szórd meg szalicillal a tetejüket, celofánnal fedd be, és dunsztold be melegbe őket. 1-2 nap után mehetnek a kamrába.
OLVASD EL EZT IS!
- ital
- citrom
A legfinomabb házi limonádék receptjei
- barack
- befőzés
4 csodás baracklekvár
- ital
- befőzés